WSJ: Μπορεί να βγει στις αγορές η Ελλάδα αν υπάρξει συμφωνία για το χρέος

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει τις αγορές ελληνικών ομολόγων από τον Ιούλιο, εφόσον κρίνει ότι υπάρχουν τα κατάλληλα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Εάν συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα μπορούσε να προσφύγει στις αγορές τον Ιούλιο ή τον Σεπτέμβριο, δηλώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα, προσθέτει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων, σημειώνει η WSJ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, και η Γερμανίδα καγκελάριος, ‘Αγγελα Μέρκελ, συμφώνησαν κατ’ αρχήν σε συνάντηση που είχαν τον Φεβρουάριο να βρουν μία λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αν και η ΕΚΤ θα αγόραζε πιθανότατα ελληνικά ομόλογα αξίας μόνο 3 έως 4 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, μία τέτοια κίνηση θα αποκαθιστούσε σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη στο ελληνικό χρέος, δήλωσε η πηγή στην WSJ, προσθέτοντας: «Πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων είναι απρόθυμοι να επενδύσουν σε ελληνικά στοιχεία ενεργητικού χωρίς ένα τέτοιο μήνυμα».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αισιοδοξία πως μία συμφωνία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος μίας επταετίας οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής αναστάτωσης στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ισχυρό ράλι σε ελληνικά στοιχεία ενεργητικού. Το ελληνικό χρηματιστήριο αυξήθηκε σήμερα για 13η συνεδρίαση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε διάρκεια άνοδος από το 1991. Τα ελληνικά ομόλογα έκαναν μεγάλο ράλι τις τελευταίες εβδομάδες με την προοπτική μίας νέας συμφωνίας. Η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε σχεδόν στο μισό από τα μέσα Φεβρουαρίου, στο 5,2%, σύμφωνα με το Tradeweb, σημειώνει το δημοσίευμα (οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται όταν αυξάνονται οι τιμές τους).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος