Ένθετο Οικονομία: Ξεκίνησε η ειδοποίηση των επιλαχόντων για το «αλλάζω συσκευή»

Ξεκίνησε η αποστολή ειδοποιήσεων στους 200.000 επιλαχόντες του προγράμματος «αλλάζω συσκευή». Πρόκειται για 200.000 νέους δικαιούχους οι οποίοι θα μπορούν να αγοράσουν έως τρεις ηλεκτρικές συσκευές με έκπτωση 30-50%. Το εκπτωτικό κουπόνι θα ισχύει για 3 μήνες από την παραλαβή της ειδοποίησης.

Όσον αφορά τους αρχικούς δικαιούχους, όσοι θέλουν να κάνουν χρήση της επιδότησης και δεν το έχουν κάνει, έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Νοεμβρίου για να αγοράσουν τις συσκευές. Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουν παραδώσει τις παλιές τους συσκευές.

Εναλλακτικό δείκτη αναφοράς για το LNG θα προτείνει η Κομισιόν

Σήμερα η Ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοινώνει τις προτάσεις της για να αντιμετωπισθεί η ρίζα της ενεργειακής κρίσης, η τιμή του φυσικού αερίου. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει θα προτείνει δημιουργία ενός συμπληρωματικού δείκτη αναφοράς για την τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου που πωλείται στην Ευρώπη προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μέχρι στιγμής οι τιμές καθορίζονται μόνο από τον δείκτη του Ολλανδικού χρηματιστηρίου, που αν και έχουν υποχωρήσει κατά 46% σε σχέση με τα μέσα Σεπτεμβρίου παραμένουν σταθερά ακριβότερες από την τιμή που αγοράζει φυσικό αέριο η Ασία. Σαν δίχτυ ασφαλείας η Κομισιόν προτείνει ακόμα ένα δυναμικό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που θα ενεργοποιείται μόνο ως λύση έκτακτης ανάγκης, αλλά και περιορισμούς στα χρηματιστηριακά παιχνίδια με τα παράγωγα.

Οι δημοφιλέστερες ειδικότητες των ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Στροφή σε ειδικότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση κάνουν οι σπουδαστές του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Ειδικός Αισθητικής και Μακιγιάζ, Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής αλλά και τεχνικός φαρμάκων και καλλυντικών είναι μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών ειδικοτήτων που επέλεξαν οι συνολικά 2.344 σπουδαστές οι οποίοι έκαναν φέτος εγγραφή στο πρώτο εξάμηνο στα συνολικά 31 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.

Η φοίτηση διαρκεί πέντε εξάμηνα: 4 θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης (έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας) και ένα Πρακτικής Άσκησης (συνολικής διάρκειας 960 ωρών). Μάλιστα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων προσλαμβάνεται στην επιχείρηση που έκανε πρακτική.

Παρουσίαση/επιμέλεια: Μαρίνα Δεμερτζιάν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος