Απώλειες 1,8% για τη μετοχή της Deutsche Bank λόγω δημοσιεύματος

Δημοσίευμα που ήθελε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank να μην φθάνει σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για το μεγάλο πρόστιμο που της επιβλήθηκε αρχικά ασκούσαν πιέσεις στη μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας την Δευτέρα.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε 1,82% στα 11,870 ευρώ στις 12:51 μ.μ. ώρα Ελλάδος, έχοντας υποχωρήσει στα 11,65 ευρώ ενδοσυνεδριακά νωρίτερα.

Οι ρευστοποιήσεις στη μετοχή της τράπεζας επηρέαζαν αρνητικά τον τραπεζικό κλάδο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο χρηματιστηριακός δείκτης Euro Stoxx 50 να κερδίσει έδαφος. Ο τελευταίος ισορροπούσε μεταξύ 0,1% και -0,1%.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες μετά το ράλι που έκαναν από τα χαμηλά επίπεδα του Ιουνίου στα υψηλά των αρχών Σεπτεμβρίου.

Αναλυτές στην εταιρεία CMC Markets και άλλες χρηματιστηριακές εταιρείες στο Λονδίνο απέδιδαν την υποχώρηση της μετοχής σε δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Τζόν Κράιαν (John Cryan), διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, επέστρεψε από την Ουάσινγκτον χωρίς να έχει εξασφαλίσει συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για τη μείωση του προστίμου των 14 δισ. δολαρίων που της έχει επιβληθεί σε πρώτη φάση.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβάλει το πρόστιμο-μαμούθ στη γερμανική τράπεζα για την πώληση τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων που βασίζονταν σε ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια την περίοδο 2006-2008.

Ο κ. Κράιν και άλλοι πιστεύουν ότι μπορούν να διαπραγματευθούν την μείωση του προστίμου στα 5,4 δισ. δολάρια περίπου, δηλαδή κοντά στο ποσό που η Deutsche Bank έβαλε στην άκρη τον Ιούνιο για να αντιμετωπίσει τα νομικά κόστη.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της FAZ, ο κ. Κράϊν επικαλείται στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ το μεγάλο ειδικό βάρος της τράπεζας του στη παγκόσμια οικονομία για να εξασφαλίσει τη καλύτερη δυνατή συμφωνία.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Bloomberg

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος