Ν. Παπαθανάσης: Στρατηγικές επενδύσεις πάνω από 4 δισ. ευρώ ενέργεια, τουρισμό και νέες τεχνολογίες

Ποσοστό ενίσχυσης έως 75% και σημαντικές φοροαπαλλαγές προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Ήδη, οι στρατηγικές επενδύσεις στην ενέργεια, στον τουρισμό και στις νέες τεχνολογίες ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ όπως λέει στον Άκη Αθανασόπουλο ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση ο στόχος του νέου αναπτυξιακού είναι η ενίσχυση των περιφερειών με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Στο ερώτημα, πώς επιτυγχάνεται η σύγκλιση των Περιφερειών μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει ότι «έχουμε περιφέρειες της πατρίδας μας όπως Νότιο Αιγαίο που έχουν υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα με ενίσχυση για μεγάλες επιχειρήσεις 40% ενώ μια άλλη Περιφέρεια, όπως το Βόρειο Αιγαίο έχει για τις μεγάλες επιχειρήσεις 55%. Το ίδιο συμβαίνει και για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το Νότιο Αιγαίο 60% και το Βόρειο Αιγαίο 75%».

Ο κ. Παπαθανάση σημειώνει επίσης ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές και ξένους οίκους να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Έχουμε πάνω από 4 δισ. ευρώ επενδύσεις. Δεχόμαστε επενδύσεις σε τουρισμό και ενέργεια. Έχουμε και πρωταθλητές της τεχνολογίας που έρχονται στην πατρίδα μας. Η Microsoft ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στις στρατηγικές επενδύσεις η αδειοδότησή της και έχουμε κι άλλες τέτοιες επενδύσεις».

Ως προς τα βασικά εργαλεία στήριξης που προβλέπει ο Αναπτυξιακός Νόμος, ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι ο αναπτυξιακός νόμος έχει και επιχορηγήσεις και φορολογική απαλλαγή. «Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα επιχειρηματικό σχέδιο 1 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας θα ενισχυθεί με 60% αν είναι σε περιοχή που προβλέπεται αυτό το ποσοστό, θα λάβει 600.000 ευρώ από αναπτυξιακό και πρέπει με ίδια κεφάλαια ή με δανεισμό να καλύψει τα υπόλοιπα 400.000 ευρώ. Έχουμε δημιουργήσει με Αναπτυξιακή τράπεζα ένα εγγυοδοτικό εργαλείο που το κράτος εγγυάται το 80% του δανείου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος