“Πυρά” ανεξάρτητων κατά Πατσιαντά και λοιπών παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δ.Σ. Βόλου

Ένσταση κατά της σημερινής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου που αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αντικατάσταση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων από την παράταξη “Δρόμοι Συνεργασίας” του Μαργαρίτη Πατσιαντά από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν σε Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις του Δήμου, θα καταθέσουν οι έξη ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης θα προσβάλλουν κάθε μία απόφαση που θα λαμβάνουν τα Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις από τη στιγμή που τους δικαιώσει με τη γνωμοδότησή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το απόγευμα τόνισαν ότι διαθέτουν το νομικό οπλοστάσιο για να κριθεί παράνομη η σημερινή απόφαση, καθώς συζητήθηκε ως κατεπείγον θέμα, ενώ δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, αλλά και επί της ουσίας, με βάση αυτά που  προβλέπουν οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έχουν στα χέρια τους. Επιπλέον άσκησαν σκληρή κριτική στον Μαργαρίτη Πατσιαντά που “δίνει σκαλοπάτι στη δημοτική αρχή να φιμώσει την πραγματική αντιπολίτευση” αλλά και στις υπόλοιπες μειοψηφίες  οι οποίες παρέμειναν και ψήφισαν, νομιμοποιώντας τη διαδικασία. “Ας μην ξεχνούν ότι θα έλθει και η δική τους η σειρά και θα βρουν μπροστά τους αυτά που εμείς υφιστάμεθα σήμερα”.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Κώστας Γαργάλας για το Βόλο “η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών μετατράπηκε σε πρωινό μεγάλων εκκαθαρίσεων” με τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο.

Από την πλευρά του ο Μιχ. Δραμητινός τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει μετατρέψει το συμβούλιο σε ρωμαϊκή πολιτική αρένα και “καθαρίζει έναν-έναν τους αντιπάλους της”. Η Φωτεινή Κοκκινάκη τόνισε ότι οι έξη θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να εκπέσει η σημερινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ενώ ο Ιάσωνας Αποστολάκης επισήμανε ότι οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας θα έπρεπε και αυτές να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση γιατί “αύριο μπορεί να έλθει  η σειρά τους”. Παρόλα αυτά, επισήμανε ότι οι έξη είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με τις άλλες παρατάξεις για μια ουσιαστική αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή. Τα νομικά επιχειρήματα  των έξη για να προσβάλλουν τόσο την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όσο και την ουσία της απόφασης, ανέπτυξε ο Κώστας Γαργάλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος