Εκδηλώσεις για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας (video)

Η αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, στα σύνορα Άρτας-Ιωαννίνων, το οποίο έπεσε θύμα της κακοκαιρίας στις αρχές του 2015, αποτελεί την αφορμή για να οργανωθούν στην περιοχή εκδηλώσεις, με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ

Οι νότες της ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής, από τους πλέον γνωστούς καλλιτέχνες, μάγεψαν τον κόσμο που γλέντησε μέχρι τις δύο τα ξημερώματα, ενώ η συναυλία μεταδόθηκε απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα και την ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Πολλά, και σε θετική κατεύθυνση, ήταν και τα μηνύματα των ιθυνόντων που ζητούν την αναστήλωση του μνημείου, με την επισήμανση των επιστημόνων ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος για τις εργασίες αποκατάστασης.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία χαρακτήρισε το Γεφύρι «θαύμα της μηχανικής για την εποχή που κατασκευάστηκε» και «σύμβολο ενότητας και ομοψυχίας».

«Για εμάς η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας συμβολίζει ταυτόχρονα την αναγέννηση της Ηπείρου, την παραγωγική ανασυγκρότησή της και την κοινωνική ευημερία της. Έτσι ξαναχτίζουμε την Ελλάδα του μέλλοντος. Με σύγχρονα οράματα, πάνω σε παραδοσιακές αξίες», ανέφερε κλείνοντας τον χαιρετισμό της.

Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι η ΕΡΤ.

Ρεπορτάζ: Σ. Αργύρης
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος