Οι Γάλλοι τίμησαν τον σκηνοθέτη Βασίλη Παπαβασιλείου με το μετάλλιο του ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών

Με το μετάλλιο του ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών, για την προσφορά του στην τέχνη του θεάτρου αλλά και στη σύσφιξη των πολιτιστικών δεσμών Ελλάδας και Γαλλίας, τιμήθηκε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου, λαμβάνοντας έτσι την υψηλότερη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η εν λόγω τιμητική διάκριση αποδόθηκε στον σκηνοθέτη εχθές (Τετάρτη 17/2) στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου, παρουσία Γάλλων προσκεκλημένων. Στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης, ο Βασίλης Παπαβασιλείου παρουσιάζει τον καυστικό μονόλογο του «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι». Για τις ανάγκες της περίστασης, η παράσταση είχε γαλλικούς υπέρτιτλους, ενώ αμέσως μετά ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Μικαέλ Οσάν, παρέδωσε στον τιμώμενο τα διάσημα του Τάγματος.

Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, ο σκηνοθέτης συμμετείχε σε συνάντηση – συζήτηση με Γάλλους και Έλληνες δημιουργούς, με θέμα «Το θέατρο σήμερα: Τάσεις και προκλήσεις», που διοργανώθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης.

Στη συζήτηση πήραν μέρος, ο σκηνοθέτης Bruno Meyssat, η σκηνοθέτις και καλλιτεχνική διευθύντρια του Théâtre de la Commune-CDN Aubervilliers Marie – Jose Malis, ο ιστορικός και αρχισυντάκτης του περιοδικού Theatre/Public, Olivier Neveux και από ελληνικής πλευράς οι σκηνοθέτες Κατερίνα Ευαγγελάτου και Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Τη συζήτηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο συντόνισαν η πολιτιστική ακόλουθος Marie – Christine Vandoorne και η διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης, Μαριάννα Κάλμπαρη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος