Ηθοποιός του Χόλιγουντ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για «Σχήμα Ponzi»

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ζάκαρι Χόργουιτς (Zachary Horwitz) καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών τη Δευτέρα (14/02), αφού παραδέχτηκε ότι λειτουργούσε ένα «Σχήμα Πόντσι» (Ponzi Scheme) πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Χόργουιτς καταχράστηκε τουλάχιστον 650 εκατομμύρια δολάρια από ιδιώτες, αφού τους έπεισε να επενδύσουν χρήματα για να αποκτήσουν τα δικαιώματα αδειοδότησης ταινιών τα οποία το HBO και το Netflix είχαν δήθεν συμφωνήσει να διανείμουν στο εξωτερικό.

Τον Οκτώβριο ο Χόργουιτς δήλωσε ένοχος και παραδέχτηκε ότι λειτουργούσε το «Σχήμα Πόντσι». Του επιβλήθηκε ποινή 240 μηνών και θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση περισσότερα από 230 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 35χρονος ηθοποιός κατηγορήθηκε ότι τοποθέτησε μέρος των χρημάτων σε προσωπικούς του λογαριασμούς και χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για την αγορά μιας κατοικίας για περίπου 5,7 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Επιπλέον, έκανε ταξίδια στο Λας Βέγκας και ναύλωσε ιδιωτικά τζετ, σύμφωνα με την καταγγελία που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο Χόργουιτς -γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Zach Avery– έχει παίξει σε περίπου δώδεκα ταινίες, χαμηλού προϋπολογισμού κυρίως, όπως «Trespassers» και «The White Crow», σύμφωνα με το προφίλ του στο IMDb. Είχε επίσης έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Fury», στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Μπραντ Πιτ.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος