Περιήγηση στις «βιομηχανικές» γειτονιές της Ν. Ιωνίας Αττικής

Μία ενδιαφέρουσα περιήγηση στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, θα γίνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 11πμ. Την οργανώνουν η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Νέας Ιωνίας (Ο.Π.Ι.Ν.Ι) και η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας-Υδραγωγείο.

Στα πλαίσια των ελεύθερων διαλέξεων της ομάδας Προφορικής Ιστορίας Ν. Ιωνίας (Ο.Π.Ι.Ν.Ι), την Κυριακή 14/12/2014, η εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας Αττικής “Υδραγωγείο” οργάνωσε συζήτηση με την κ. Όλγα Βογιατζόγλου , αρχαιολόγο για τις Βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Νέας Ιωνίας, την ίδρυση και λειτουργία των εργοστασίων και τη συμβολή τους στην οικονομική ζωή του τόπου.

Σε συνέχεια αυτής της συζήτησης, οργανώνει περιήγηση στις «βιομηχανικές» γειτονιές της Ν. Ιωνίας την Κυριακή 18/10/2015 στις 11.00 π . μ με ξεναγό την κ. Βογιατζόγλου. Ξεκινώντας από το κέντρο και δίνοντας ραντεβού στην Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας (Ελ. Βενιζέλου 84 στον πρώτο όροφο), θα γίνει επίσκεψη στην Ελευθερούπολη και η περιήγηση θα ολοκληρωθεί στα εργοστάσια του Περισσού.

Περιήγηση στις «βιομηχανικές» γειτονιές της Ν. Ιωνίας Αττικής
Eργάτες στα πλεκτήρια Μουταλάσκη, πάνω και δίπλα τα λογότυπα των Πλεκτηρίων Σινάνογλου και της Βαμβακουργίας (φωτ. Αρχείο ΚΕΜΙΠΟ)

Η δουλειά της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας έχει οργανωθεί κατά θεματικές, στις οποίες μπορεί όποιος/α ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή, με κύριους άξονες:

α) Εργατική τάξη / βιομηχανοποίηση /αποβιομηχανοποίηση (εργοστάσια, οικισμοί, εργατικές γειτονιές, προπολεμικά χρόνια, κατοχή, εμφύλιος, έως το 1980).

β) Πρόσφυγες / μετανάστες / πολιτισμός (Η εξέλιξη της Νέας Ιωνίας από τα χρόνια της προσφυγιάς μέχρι τις μέρες μας).

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στέλνοντας e- mail στο: elni.ydragogeio@gmail.com ή σε μήνυμα στη σελίδα της λέσχης στο facebook, ή τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο: 6940980810

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος