Σε περιορισμό κατ’ οίκον ο ντράμερ των AC/DC

Σε οκτάμηνο περιορισμό κατ’ οίκον από δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας καταδικάστηκε σήμερα ο ντράμερ του συγκροτήματος των AC/DC, Φιλ Ραντ. Ο ίδιος βαρύνεται με τις κατηγορίες για απειλή με σκοπό τη δολοφονία και για κατοχή ναρκωτικών.

Ο 61χρονος Ραντ είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μετά τη σύλληψή του τον Νοέμβριο και τον Απρίλιο δήλωσε ένοχος των κατηγοριών, που επισύρουν ανώτατη ποινή επταετούς κάθειρξης.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε να του επιβληθεί ελάχιστη ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετά την κατηγορία ότι ο Ραντ απείλησε με θάνατο έναν υπάλληλο ο οποίος σχετιζόταν με την κυκλοφορία του σόλο άλμπουμ του.

Ο συνήγορος του Ραντ δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του βρισκόταν υπό πίεση την περίοδο της διάπραξης του αδικήματος και υπό την επήρεια ναρκωτικών και περιέγραψε το περιστατικό απλώς ως ένα οργισμένο τηλεφώνημα.

Από τη μεριά του, ο δικαστής Τόμας Ίνγκραμ είπε πως το περιστατικό ήταν κάτι περισσότερο από ένα οργισμένο τηλεφώνημα και πως ο Ραντ βρέθηκε να κατέχει μία σημαντική ποσότητα ναρκωτικών. Ωστόσο δέχθηκε ότι ο Ραντ συμφιλιώθηκε με τον υπάλληλο και κατέβαλε αποζημίωση.

Η αρχική κατηγορία, σύμφωνα με την οποία ο Ραντ προσπάθησε να προκαλέσει τον φόνο, αποσύρθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων. Ο Ραντ είχε οργιστεί επειδή η έναρξη της κυκλοφορίας του σόλο άλμπουμ του δεν είχε πάει καλά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος