Τα πρώτα ονόματα που θα περάσουν από το Φεστιβάλ της Ρώμης

Array

To ertnews.gr την προηγούμενη χρονιά κάλυψε αναλυτικά το Φεστιβάλ της Ρώμης, αποδεικνύοντας τον χώρο που καταλαμβάνει στον διεθνή φεστιβαλικό χάρτη, καθώς προσεγγίζει αστέρια στο κόκκινο χαλί ισάξια με αυτά της Βενετίας.

Φέτος, από 13 μέχρι και 23 Οκτωβρίου θα λάβουν χώρα αρκετές πολιτιστικές δράσεις· οι πρώτες έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Τα πρώτα ονόματα που θα περάσουν από το Φεστιβάλ της Ρώμης
James Ivory (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)

Το βραβείο Lifetime Achievement Award του 2022 θα λάβει ο James Ivory, σεναριογράφος του «να με φωνάζεις με το όνομά σου» και σκηνοθέτης των επιτυχιών «επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ», «Τα Απομεινάρια μιας Μέρας», «Δωμάτιο με Θέα». Ο 96χρονος σκηνοθέτης τα τελευταία χρόνια βρίσκεται εκτός προσκηνίου από επιλογή, με την τελευταία του σκηνοθετική δουλειά να μετράει 13 χρόνια πίσω. Το κοινό όμως του Φεστιβάλ της Ρώμης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα masterclass με το απόσταγμα της σκέψης και γνώσης του.

Τα πρώτα ονόματα που θα περάσουν από το Φεστιβάλ της Ρώμης
Luc Besson (AP Photo/Matt Sayles)

Οι δύο νέες ενότητες που εντάσσονται στον προγραμματισμό του Φεστιβάλ, το Paso Doble και το Absolute Beginners θα προσελκύσουν σημαντικούς ομιλητές όπως τον σκηνοθέτη του «Απέραντου Γαλάζιου» Luc Besson, τον Paolo Virzì, σκηνοθέτη του «Ανθρώπινου Κεφαλαίου», τον σκηνοθέτη του «Ad Astra» (που πρωταγωνιστούσε ο Μπραντ Πίτ) James Gray και τον υποψήφιο για δύο Όσκαρ σκηνοθέτη της «Βασίλισσας», του «Βρώμικα Όμορφα Πράγματα», των «Επικίνδυνων Σχέσεων» και της «Φιλομίνα» Stephen Frears.

Τα πρώτα ονόματα που θα περάσουν από το Φεστιβάλ της Ρώμης
Stephen Frears (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)

Οι συγγραφείς Daniel Pennac και Annie Ernaux έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους. Ο πρώτος έχει κυκλοφορήσει στη χώρα μας τα best sellers «Η Νεράιδα με την Καραμπίνα», «ο Καμό και το πρακτορείο βαβέλ», «Συγγραφείς σε τιμή ευκαιρίας». Η δεύτερη έχει γράψει μεταξύ άλλων το βιβλίο που ενέπνευσε την ταινία «Το Γεγονός», το «Μια Γυναίκα», «Τα Χρόνια» και «Ο Τόπος».

Τα πρώτα ονόματα που θα περάσουν από το Φεστιβάλ της Ρώμης
Daniel Pennac (AP Photo/Andrew Medichini)

Επίσης, ο εμβληματικός φωτογράφος Nino Migliori που ζωντάνεψέ τον νεορεαλισμό με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του θα βρεθεί στη σκηνή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης για να συνομιλήσει με το κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος