Η πρώτη μεγάλη ατομική έκθεση του Αϊ Γουέι Γουέι στην Αυστρία

Μια εγκατάσταση με τίτλο F-Lotus, που αποτελείται από σωσίβια τα οποία έχουν φορεθεί από Σύρους πρόσφυγες, τοποθέτησε ο Αϊ Γουέι Γουέι στη λίμνη η οποία κοσμεί το πάρκο στο μέγαρο Belvedere, στη Βιέννη.

Το δημιούργημα αυτό στην πραγματικότητα λειτουργεί ως ένα «μνημείο» προκειμένου να μην ξεχαστούν ποτέ οι «ξεριζωμένοι», όσοι χτυπούν την «πόρτα» της Ευρώπης, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.
Τα σωσίβια σχηματίζουν 201 επιπλέοντες δακτυλίους. Κάθε δακτύλιος αποτελείται από πέντε σωσίβια, τα οποία έχουν χρώμα κόκκινο, μπλε και πορτοκαλί.

Οι δακτύλιοι θυμίζουν λοτούς στο νερό της λίμνης και η διάταξή τους είναι στο σχήμα του λατινικού γράμματος F. Η Άγκνες Χουσλάιν-Άρκο, διευθύντρια του Belvedere και του 21er Haus, που παρουσιάζουν την εγκατάσταση, αναφέρει: «Αυτή η δουλειά βασίζεται στην έντονη εμπλοκή του Αϊ Γουέι Γουέι στο δράμα των προσφύγων».

Το “F-Lotus” είναι το κύριο έκθεμα της πρώτης μεγάλης ατομικής έκθεσης του Αϊ Γουέι Γουέι στην Αυστρία. Η έκθεση Translocation-Transformation (Μετατόπιση-Μεταμόρφωση) είναι σκορπισμένη σε διάφορα σημεία της Oesterreichische Galerie Belvedere. Το θέμα της αφορά τη μεταμόρφωση που προκαλεί η εκτόπιση, η μετανάστευση και η οικειοθελής αλλαγή τόπου την οποία έχουν υποστεί άνθρωποι και αντικείμενα. Περιλαμβάνει επίσης το Wang Family Ancestral Hall, ένα τέμενος της δυναστείας των Μινγκ κατασκευασμένο από 1.300 ξύλινα κομμάτια, το οποίο ανακατασκευάστηκε και για πρώτη φορά παρουσιάζεται εκτός Κίνας.

Η έκθεση «Translocation-Transformation» είναι προσβάσιμη στο κοινό από τις 14 Ιουλίου έως τις 20 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος