Τι μας είπε ο Στίβεν Φρίαρς στη Συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ της Ρώμης (video)

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας του «Ο Χαμένος Βασιλιάς» που ήδη προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες, ο σπουδαίος σκηνοθέτης των επιτυχιών «Επικίνδυνες Σχέσεις», «Η Βασίλισσα», «Φιλομίνα», «Η Κυρία Χέντερστον Παρουσιάζει», Στίβεν Φρίαρς, μας μίλησε για την εμπλοκή του στην ταινία.

Αναφέρθηκε στο «κακό» που έχει κάνει ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, αλλά και ο κινηματογράφος, που παρουσίαζαν τον Ριχάρδο τον ΙΙΙ ως έναν καμπούρη μοχθηρό και ζηλιάρη που έφτανε εύκολα στην αφαίρεση αθώων ζωών, τίμησε την πρόσφατα αποθανούσα βασίλισσα για τα κότσια της να τον εντάξει στη λίστα των μελών της Βασιλικής οικογένειας και είπε ξεκάθαρα πως επειδή δεν έχει social media και είναι πια γέρος, δεν τον αφορά να κρατά τη γνώμη του για τον εαυτό του. Αναφέρθηκε στην καταστροφή που θα φέρει το Brexit, στον Μπόρις Τζόνσον ως ανόητο, τη νέα πρωθυπουργό ως «κολοτούμπα» και γενικά… δεν μάσησε τα λόγια του.

Εδώ είναι οι δύο ερωτήσεις που απάντησε στην ΕΡΤ.

-Είστε πραγματικά θαρραλέος, καθώς έχετε αυτή τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ, επιλέγοντας να εμφανίζεται ο νεκρός Ριχάρδος ΙΙΙ. Θέλετε να μοιραστείτε μερικές σκέψεις για το πώς καταλήξατε σε αυτήν την ιδέα; Και αν είχατε τη μοναδική ευκαιρία να μιλήσετε με τον Ρίτσαρντ τον 3ο, τι νομίζετε ότι θα έλεγε για την ταινία; Ευχαριστώ πολύ.

-Δεν ήταν δική μου ιδέα. Οι συγγραφείς είχαν την ιδέα και νομίζω ότι τους χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια για να με πείσουν ότι ήταν εντάξει. Έτσι, μην μου μιλάς, είμαι απλά σκηνοθέτης!

Τι θα έλεγε ο Ρίτσαρντ; Θα έλεγε ότι δεν σκότωσα την πριγκίπισσα στον πύργο.

Αυτό είναι το επόμενο πράγμα που θα καταρρεύσει, ένα κομμάτι της ιστορίας που θα αλλάξει, ότι δεν σκότωσε την πριγκίπισσα τότε.

Η αλήθεια είναι η πραγματική ήταν επικεφαλής των υπαλλήλων που ήταν κοντά στον πατέρα του Ερρίκου του 8ου και άλλαξε την ιστορία της Βρετανίας. Έτσι είναι, κάπου εκεί, είναι πολύ, πολύ ενδιαφέρον. Αλλά αυτή είναι η πραγματική ιστορία, δεν είναι…

Το πράγμα που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι ότι στο τέλος της ταινίας μιλά για τα βασιλικά αρχεία στο Windsor, ότι άλλαξαν και η λέξη … αφαιρέθηκε από το όνομα του Ρίτσαρντ. Μου φαίνεται ότι αυτό θα πρέπει να έγινε από τη Βασίλισσα, γιατί κανείς άλλος δεν θα τολμούσε να το κάνει, χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της Βασίλισσας. Έτσι, η Βασίλισσα συμφώνησε σε αυτό. Νομίζω ότι αυτό είναι απίστευτο επίτευγμα, να καταφέρει κανείς τη βασίλισσα να αλλάξει γνώμη, είναι ήδη μια μνημειώδης απόφαση.

Νομίζω ότι [ο Ρίτσαρντ] θα έλεγε ευχαριστώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος