Πρόταση Ηλιού: Πέντε ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι από Λαρίσης -Διμηνίου μέχρι Δημαρχείο

Την πρότασή του για τη δημιουργία πέντε κυκλικών κόμβων για την εξομάλυνση της κυκλοφορίας από την οδό Λαρίσης στη διασταύρωση με το Διμήνι μέχρι και τον κόμβο του Δημαρχείου Βόλου, παρουσίασε σήμερα σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Βόλου ο καθηγητής συγκοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Ηλιού. Η μελέτη έγινε στο πλαίσιο σύμβαση που υπογράφηκε με το Δήμο για τη διερεύνηση αναμόρφωσης του γεωμετρικού σχεδιασμού, της λειτουργικότητας, της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε πέντε ισόπεδους κόμβους στο οδικό δίκτυο του δήμου Βόλου. Τον κ. Ηλιού προλόγισε ο Αχ. Μπέος ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία του δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ επιτέθηκε στους δημοτικούς συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και τους ανεξάρτητους που δεν εμφανίστηκαν στη σημερινή εκδήλωση αν και προσκλήθηκαν. «Αυτό είναι το κατάντημα κάποιων ανθρώπων που δεν είχαν κανένα όραμα για την πόλη. Όλοι προσκλήθηκαν αλλά μόνο ο Γιάννης Γρηγορίου ανταποκρίθηκε. Γι’ αυτό ο κόσμος τους έστειλε σπίτι τους. Και αύριο θα έλθουν εδώ και θα έχουν και άποψη. Κοπρίτες, ποτέ δεν σας ενδιέφερε η πόλη».

Οι ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι που πρότεινε ο κ. Ηλιού είναι:

-Ο ισόπεδος κόμβος του Δημαρχείου (διασταύρωση οδών Δημητριάδος, 2ας Νοεμβρίου, Ιάσονος και Λαμπράκη)

-Ο ισόπεδος Κόμβος Τελωνίου (διασταύρωση οδών Λαμπράκη, Παπαδιαμάντη)

-Ο ισόπεδος κόμβος ΚΤΕΛ (διασταύρωση οδών Αθηνών, Λαμπράκη και Σέκερη)

-Ο ισόπεδος κόμβος Αθηνών Λαρίσης-Αλαμάνας

-Ο ισόπεδρος κόμβος Διμηνίου (διασταύρωση οδών Λαρίσης, Δερβενακίων, Μπότσαρη)

Ο Κ. Ηλιού επισήμανε ότι με τη δημιουργία των κυκλικών κόμβων θα ανασάνει όλος ο προαναφερόμενος οδικός άξονας από τη διασταύρωση Διμηνίου και Λαρίσης μέχρι και τον κόμβο του Δημαρχείου, καθώς τώρα τα φανάρια προκαλούν περισσότερα προβλήματα, ενώ δεν κατανέμεται σωστά η κυκλοφορία στις πολλές λωρίδες κυκλοφορίας  των οδών Λαμπράκη κυρίως και Δημητριάδος. Πρώτα παρουσίασε την υφιστάμενη κατάσταση με διαφάνειες και στη συνέχεια το πως θα διαμορφωθεί με τους προτεινόμενους ισόπεδους κυκλικούς κόμβους.

Επισήμανε ότι σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θα ισχύσει σύντομα, προτεραιότητα θα έχουν πάντα αυτοί που κινούνται μέσα στον κόμβο. Επίσης με τη δημιουργία αυτών των κόμβων, ειδικά στο Δημαρχείο αλλά και στο Τελωνείο, δημιουργούνται και χώροι στάθμευσης, υπό γωνία σε πεζοδρόμια, αλλά και ο χώρος στάθμευσης απέναντι από το δημαρχείο, όπου λειτουργεί και πιάτσα των ταξί. Στη Λαρίσης μέχρι τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο Διμηνίου θα γίνει πρόβλεψη για μείωση της ταχύτητας ενώ θα πρέπει να καταργηθούν οι χώροι στάθμευσης σε πολλές από αυτές τις οδικές αρτηρίες, τουλάχιστον όπως υφίστανται σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος