Πρωτοβουλία ΟΕΒΕΜ για συντονισμό κινητοποιήσεων με άλλους επαγγελματικούς φορείς

Πρωτοβουλία για οργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων με αφορμή το ασφαλιστικό και το φορολογικό ανέλαβε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας που χθες το απόγευμα συγκάλεσε σύσκεψη φορέων στα γραφεία της. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Εμπορικό Σύλλογο και του αγρότες και τηλεφωνικά παρενέβη και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ που είχε αποκλειστεί από τα χιόνια στο Νότιο Πήλιο. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θαν. Παπαδημόπουλος δεν παρέστη λόγω της ονομαστικής του εορτής. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας, την τελική μορφή των κινητοποιήσεων θα καθορίσει η ΓΣΒΕΕ. Επιπλέον ανέφερε ότι το περασμένο Σάββατο η ΟΕΒΕΜ είχε συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία κ.κ. Μπαλλή και Μεϊκόπουλο και τους παρουσίασε την πρότασή της για το ασφαλιστικό, μεταξύ των οποίων και η επιβολή ενός ελάχιστου φόρου στα καύσιμα που θα τον επιβαρυνθούν όλοι για να μην περικοπούν τώρα συντάξεις.

Ο κ. Πλαστάρας επισήμανε ότι οι βουλευτές ανέφεραν ότι γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου ο κάθε επιχειρηματίας να επιβαρυνθεί με το 55% του εισοδήματός του αθροιστικά για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Επίσης, οι βουλευτές ενημέρωσαν τη διοίκηση της ΟΕΒΕΜ σχετικά με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για ακατάσχετο λογαριασμό στο πλαίσιο της καθιέρωσης του «πλαστικού χρήματος» στις συναλλαγές, προκειμένου τα έσοδα των επιχειρηματιών να μη δεσμεύονται από την Εφορία λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τέλος, τονίστηκε θα επιδιωχθεί συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου, ώστε να συζητήσουν για το Βιοτεχνικό Πάρκο.

Επιπλέον ο κ. Πλαστάρας ανέφερε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες στηρίζουν τον αγώνα των αγροτών και θα είναι μαζί τους στα μπλόκα και όπου τους χρειαστούν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος