Σύσκεψη για το ασφαλιστικό οργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα στα πρωτοβάθμια Σωματεία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας απευθύνει η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ κατήγγειλαν την διοίκηση της ΟΕΒΕΜ διότι δεν τους παραχώρησε την αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από το ασφαλιστικό και θα γίνει σχεδιασμός για την κλιμάκωση του αγώνα, ενώ θα προετοιμαστεί και η απεργία που θα γίνει την ημέρα  ψήφισης του ασφαλιστικού νόμου στη Βουλή.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. των συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας, που τόνισε ότι όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία 80 χρόνια με την κοινωνική ασφάλιση θα καταργηθούν, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα μόνο των συνταξιούχων, αλλά και των εργαζόμενων επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών.

Σύμφωνα με τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ, με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με βάση το εισόδημα και τα δραστικά μέτρα αναπλήρωσης, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων οδηγείται σε συντάξεις πείνας και μηδαμινές κοινωνικές παροχές

«Με το νέο νομοσχέδιο νομιμοποιούν και συμπληρώνουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις δραστικές μειώσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές. Βάζουν το λαό να πληρώσει το λογαριασμό της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, της καταλήστευσης των αποθεματικών και της προκλητικής εισφοροδιαφυγής των μεγάλων επιχειρηματιών», κατήγγειλαν τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, καλούν τους ΕΒΕ να δώσουν μαζική και δυναμική απάντηση στην επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και όλοι μαζί, με τα Σωματεία και τις Επιτροπές Αγώνα σε κάθε κλάδο και γειτονιά να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης και να δυναμώσουν την κοινή δράση και τη συμμαχία με όλα τα λαϊκά στρώματα.

Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση με αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρεις παροχές υγείας και πρόνοιας, είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων του μόχθου, που δουλεύουν μια ζωή για να τα βγάλουν πέρα και να ζήσουν τις οικογένειές τους, σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος