Στην εξάδα η εθνική πόλο γυναικών που νίκησε 12-6 τη Γαλλία (vid)

Τη νίκη με 12–6 πήρε εύκολα η εθνική ομάδα των γυναικών επί της Γαλλίας και τώρα θα διεκδικήσει την 5η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης που γίνεται στο Βελιγράδι με αντίπαλο τη Ρωσία την Παρασκευή στις 18:15 με στόχο και την απευθείας πρόκριση στο επόμενο Ευρωπαϊκό.

Η ελληνική ομάδα μ’ αυτή τη νίκη πήρε και το εισιτήριο για το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα γίνει τον Μάρτιο στην πόλη Γκούντα της Ολλανδίας.

Η εθνική μας άρχισε μουδιασμένα το παιχνίδι, επηρεασμένη ίσως και από την ήττα στον προημιτελικό από την Ιταλία. Οι Γαλλίδες ήταν αυτές που άνοιξαν το σκορ, αλλά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου οκτάλεπτου η εθνική μας γύρισε το παιχνίδι και με τα γκολ των Αβραμίδου και Ρουμπέση προηγήθηκε 2–1. Η διαφορά ποιότητας των δυο ομάδων αποτυπώθηκε στην δεύτερη περίοδο όπου με ένα επιμέρους σκορ 5–1 η ελληνική ομάδα έστειλε τη διαφορά στα 5 γκολ και στο 7–2. Στην τρίτη περίοδο υπήρξε μια αντίδραση για την γαλλική ομάδα που όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να ελέγξει το σκορ και το ρυθμό μέχρι το τέλος και να πάρει τη νίκη με 12–6.
Πρώτη σκόρερ για την εθνική μας ομάδα ήταν η Άλκηστις Αβραμίδου που πέτυχε 3 γκολ, ενώ από 2 σημείωσαν οι Αλεξάνδρα Ασημάκη και Ελένη Ξενάκη.

Τα οκτάλεπτα: 1–2, 1–5, 3–2, 1–3.

Ελλάδα: Ελένη Κούβδου (τερματοφύλακας), Χριστίνα Τσουκαλά 1, Ιωάννα Χυδηριώτη, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Άλκηστη Αβραμίδου 3, Αλεξάνδρα Ασημάκη 2, Αντιγόνη Ρουμπέση 1, Χριστίνα Κώτσια, Φιλιώ Μανωλιουδάκη 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Ελένη Ξενάκη 2, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακας)

ΣΑΚΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ (Ομοσπονδιακός Προπονητής)

«Είναι στόχος η πέμπτη θέση που θα είναι η καλύτερη που έχουμε πάρει στα δυο τελευταία Ευρωπαϊκά. Εμείς βλέπουμε μια ομάδα που δουλεύουμε εδώ και ενάμιση μήνα με πολλή προπόνηση με εργατοώρες πολλές στην πλάτη μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε πράγματα μέσα από την ομάδα… Βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν μοναδικό και μέσα απ’ αυτά τα παιχνίδια αναζητούμε κάποια πράγματα, κάποια στοιχεία που θέλουμε να πετύχουμε στο παιχνίδι. Άλλες φορές το πετυχαίνουμε, άλλες όχι, η ομάδα έχει καλές και κακές στιγμές σίγουρα και είναι λογικό να έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Έτσι βλέπουμε κάποια παιχνίδια που με την Ολλανδία ήμασταν πολύ κοντά, σε κάποια παιχνίδια ήρθαν κάποιες εύκολες ήττες… Βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν μοναδικό και θα δούμε λοιπόν την επόμενη μέρα, την επόμενη προπόνηση που έχουμε, την επόμενη δουλειά που κάνουμε, το επόμενο βίντεο που βλέπουμε, να βελτιώσουμε αυτά που λέμε στις προπονήσεις. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας, μέρα μέρα να βελτιώνεται κι αν μπορεί να είναι δυνατόν, παρότι είναι σύντομο το χρονικό διάστημα, να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει για το χιαστί παιχνίδι για το προολυμπιακό, γιατί αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Για να είμαστε ειλικρινείς εμείς ήρθαμε με κάποιες ελπίδες εδώ, ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολα, ελπίδες ότι ίσως να μπορούσαμε να περάσουμε από εδώ… Ελπίδες πάντα υπάρχουν, όνειρα πάντα υπάρχουν, από εκεί και πέρα δεν ήταν εύκολο, το ξέραμε από την αρχή, από εκεί και πέρα πάμε για το προολυμπιακό». Ο Ομοσπονδιακός προπονητής έκλεισε με μια φράση που ίσως περικλείει και όλη την φιλοσοφία για τη δουλειά που γίνεται στην εθνική ομάδα. «Αυτή η ομάδα έχει μάθει άλλωστε να δουλεύει στην ηρεμία και την ησυχία, ώστε να κάνει θόρυβο με τις διακρίσεις της».

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

«Λογικό είναι ότι ξεκινήσαμε λίγο νωθρά, αλλά μετά μπήκαμε μέσα στο παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι και να βγούμε πέμπτες στη διοργάνωση γιατί αυτό θα παίξει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο στην κατάταξη για το προολυμπιακό. Οπότε στην ουσία κοιτάζουμε πρώτα το αυριανό παιχνίδι και μετά το προολυμπιακό».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΛΕΥΡΙΤΟΥ

«Σίγουρα η διαφορά των ομάδων είναι πολύ μεγάλη. Πράγματι μπήκαμε λίγο μουδιασμένες, αλλά στο τέλος υπήρχε διαφορά στο σκορ. Τώρα έχουμε στο νου μας τον αγώνα με τη Ρωσία και βλέπουμε. Ο στόχος μας είναι σίγουρα να νικήσουμε τον αγώνα με τη Ρωσία και να βγούμε πέμπτες».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος