Συμβούλιο της Ευρώπης: Εταιρείες διαδικτύου συζήτησαν την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ανταλλαγή απόψεων με τα 26 μέλη της Ψηφιακής Συνεργασίας , μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας με εταιρείες διαδικτύου και πληροφορικής και τις επιχειρηματικές ενώσεις τους, για την προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διοργάνωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η εκδήλωση – που πραγματοποιήθηκε σε μορφή εργαστηρίου – συγκέντρωσε εκπροσώπους εταίρων και εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης που εργάζονται σε διάφορα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου με σκοπό να συζητήσουν τη συνεργασία για την περίοδο 2022-2023.

Από την έναρξή του το 2016, οι εταίροι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες του Συμβουλίου της Ευρώπης που σχετίζονται με την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, την προστασία δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη, την ελευθερία της έκφρασης, την προώθηση της ισότητας και της μη διάκρισης, την εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών.

Νέοι συνεργάτες στη διαδικασία ένταξης στη συνεργασία περιλαμβάνουν το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Όμιλο LEGO και την Thales. Η Sberbank έγινε πρόσφατα νέο μέλος.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος