Σύσκεψη εργαζομένων στην ιδιωτική Υγεία την Πέμπτη 9/6 στην Αθήνα

Σε σύσκεψη καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο Euromedica, το σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων, εργαστηρίων, διαγνωστικών κέντρων και συναφών χώρων. H σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του σωματείου (Μάρνης και Γ΄ Σεπτεμβρίου 48β – κτήριο ΕΚΑ) την Πέμπτη 9 – 6 – 2016 στις 5:00 το απόγευμα.

Όπως αναφέρει το σωματείο: “Στις 2 και στις 3 Ιούνη, οι εργαζόμενοι των εργαστηρίων στον όμιλο euromedica, απέργησαν διεκδικώντας την ακύρωση των απολύσεων που ανακοίνωσε η εργοδοσία στις 31/5.

Το κλαδικό σωματείο στήριξε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα των εργαζομένων. Κηρύχθηκαν δύο 24ωρες απεργίες από το σωματείο, που πρωτοστάτησε στην οργάνωση των απεργιακών συγκεντρώσεων.

Οι αγώνες αφήνουν παρακαταθήκη. Από την διήμερη απεργιακή κινητοποίηση, μπορούμε σήμερα να εξάγουμε τα εξής συμπεράσματα:
Όπου υπάρχει οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, συμμετοχή στις διαδικασίες, η εργοδοσία δεν μπορεί να αιφνιδιάσει. Οργανώθηκε άμεσα σύσκεψη και αποφασίστηκε η κήρυξη απεργίας. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων, η παρουσία του σωματείου συνέβαλλαν αποφασιστικά ώστε  να εκφραστεί η αλληλεγγύη, να μην λειτουργήσουν οι απολύσεις εκφοβιστικά αλλά αντίθετα να εκφραστεί έμπρακτα και καθολικά η οργή και η αγανάκτηση στην επίθεση της εργοδοσίας.

Η συμμετοχή στην 2ήμερη  απεργία υπήρξε καθολική. Δεν αφέθηκε το παραμικρό περιθώριο στην μιζέρια, στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία. 100 % συμμετοχή και τις 2 μέρες της απεργίας. Οι αποφάσεις πάρθηκαν από συνελεύσεις των εργαζομένων. Αντιμετωπίστηκαν ενιαία και αποφασιστικά, οι εκφοβισμοί και τα εκβιαστικά διλλήματα της εργοδοσίας”.

Συνεχίζοντας το σωματείο επισημαίνει: “Άμεση  υπήρξε η συμπαράσταση από σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.  Εκτός από συνδικαλιστές του κλάδου, παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση, υπήρξε από τα κλαδικά σωματεία μουσικών, λογιστών, εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση, εμποροϋπαλλήλων, τροφίμων, πληροφορικής – τηλεπικοινωνιών, ναυπηγοεπισκευαστικής – μετάλλου. Παρουσία επίσης υπήρξε  από το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, από το σωματείο εργαζομένων δήμου Αγ.Παρασκευής και από την Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν την παρακαταθήκη, τα κεκτημένα από τον αγώνα των εργαζομένων. Η απεργία στα εργαστήρια του ομίλου euromedica, ανέδειξε τις δυνατότητες που ανοίγονται, για συλλογική και οργανωμένη δράση. Ανοίγει την προοπτική για ένταξη όλο και περισσότερο συναδέλφων από τον όμιλο, στην πάλη για να μπει φραγμός  στις απολύσεις και  στην απλήρωτη εργασία. Το ζήτημα της euromedica, γίνεται ζήτημα του κλάδου.

Συνεχίζουμε  τον αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή των δεδουλευμένων, για την αποκατάσταση της ροής μισθοδοσίας.

Απαιτούμε: Ακύρωση των απολύσεων, άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, κανονική ροή μισθοδοσίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος