Τιμήθηκαν οι εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο Κορυδαλλού

Τους εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Κορυδαλλού τίμησε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ενώ ανακοινώθηκε ότι από τις 22 Αυγούστου (πληροφορίες: 210 4990410 & 4990595) θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο αντίστοιχο πρόγραμμα της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κορυδαλλού: “Την ευχή, πολύ σύντομα, να εκλείψουν οι συνθήκες που γέννησαν την ανάγκη λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης στην εκδήλωση προς τιμή των εθελοντών που εργάστηκαν ολόκληρο το σχολικό έτος στην δράση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εθελοντές εκπαιδευτικοί και γονείς που υποστηρίζουν τις διοικητικές ανάγκες του Φροντιστηρίου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την προσφορά τους υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία του βασίζεται στη δική τους προσφορά και στην έμπρακτη αλληλεγγύη που δείχνουν σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για πολλές οικογένειες. «Όσο όμως η κρίση πιέζει τις οικογένειες, θα είμαστε κοντά για να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο», τόνισε, υπογραμμίζοντας βέβαια την υποχρέωση της πολιτείας να λειτουργεί για όλα τα παιδιά προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας”.

Τιμήθηκαν οι εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο Δήμο ΚορυδαλλούΕπίσης ο Δήμος επισημαίνει πως: “Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου λειτουργεί εδώ και τρεις σχολικές χρονιές, με ανοδική και αυξητική πορεία. Η αρχική πρόταση της Ένωσης Γονέων στηρίχθηκε από την μεγάλη προσέλευση εθελοντών φοιτητών, αδιόριστων και συνταξιούχων καθηγητών και δασκάλων. Την τελευταία χρονιά ενισχύθηκε και με διορισμένους εκπαιδευτικούς από την Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά με την ανάπτυξη παραρτήματος στο 4ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού.

Απευθύνεται σε μαθητές και των δύο βαθμίδων, ενώ από το 2015 – 2016 πραγματοποιήθηκαν και μαθήματα Αγγλικών. Τη φετινή χρονιά δίδαξαν 39 δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ παρακολούθησαν 180 μαθητές. Επίσης, συμμετείχαν εθελοντικά 14 γονείς, οι οποίοι πρόσφεραν διοικητική υποστήριξη για την εύρυθμη λειτουργία του Φροντιστηρίου”.

Πηγή: Δήμος Κορυδαλλού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος