Τίτλοι από την Περιφέρεια 02-10-2015 (AUD)

Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στη Μυτιλήνη .

7.491 πρόσφυγες και μετανάστες, αφίχθησαν το μήνα Σεπτέμβριο στο Αγαθονήσι.

Αίτημα για αναστολή όλων των φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων κατοίκων της Σκοπέλου, για εύλογο χρονικό διάστημα, υποβάλλει προς το αρμόδιο υπουργείο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός.

Στην Ξάνθη για τις εκδηλώσεις Ελευθερίων, θα βρεθεί την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος , όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης από τον Δήμο της Ξάνθης.

Ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας θα εκπονήσει το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Με τη ΔΕΗ, επικοινώνησαν ο βουλευτής και ο δήμαρχος Ζακύνθου, για να συνεχιστεί η ηλεκτροδότηση στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΖ και να λυθεί οριστικά, η ρύθμιση των οφειλών της, προς τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Ομαλά λειτουργούν στα Χανιά, τα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει στα Ειδικά Σχολεία που δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν σε ακατάλληλες –κυρίως- δομές.

Ποδηλατοδρομία Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Λάρισα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης.

Υπόθεση ανθρωποκτονίας Βρετανού πολίτη εξετάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή βάσει του οποίου, ο εν λόγω 66χρονος φέρεται ότι στραγγαλίστηκε.

Ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι, σε χαράδρα της Αχαϊας. Πιθανή η εγκληματική ενέργεια.

Η έρευνα του μηχανολόγου μηχανικού Γιώργου Χατζάκη για την αναστύλωση των ανεμόμυλων του Οροπεδίου Λασιθίου, απέσπασε ένα από τα βραβεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2015.

Ανοίγει την Κυριακή για μικρούς και μεγάλους η εναλλακτική κοινότητα Πελίτι στο Μεσοχώρι Δράμας, με σκοπό την ανταλλαγή σπόρων ντόπιων ποικιλιών.

Τ η δεύτερη καλύτερη βαθμολογία στην Ελλάδα μετά το Πανεπιστήμιο Κρήτης, συγκεντρώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με την διεθνή κατάταξη των βρετανικών Times.

Ελέγχους για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων θα κάνει, πλέον, σε εβδομαδιαία βάση το Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας.

Έξι αθλήτριες και αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου «Κότινος» βραβεύτηκαν από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο για τις διακρίσεις που κατάφεραν σε αθλητικές διοργανώσεις πανελληνίου, πανευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, για την μάχη στο Λαγκάδι, 71 χρόνια από τη νίκη του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών.

Με τη συμμετοχή 80 διακεκριμένων ομιλητών από όλα τα Πανεπιστήμια Ιατρικής και Νομικής στην Ελλάδα ξεκίνησαν χθες στην Κοζάνη το 2ο Πολυθεματικό Συνέδριο Ψυχιατρικής και Εκπαίδευσης και το 3ο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής Βόρειας Ελλάδας.

Της Βενετιάς τ’ Άνάπλι 300 χρόνια από το τέλος μιας εποχής 1715 έως 2015, είναι το θέμα του τριήμερου συνεδρίου που θα γίνει από τις 9έως τις 11 Οκτωβρίου στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος