Τρίπολη: Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου για τον διαγωνισμό του Τατούλη

Ψήφισμα-τοποθέτηση-κατέθεσε προ ημερών, η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εξέλιξη του διαγωνισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων.

Μεταξύ, άλλων, το ψήφισμα αναφέρει: ”Στο διαγωνισμό αυτό υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στην ενημέρωση, στη διαφάνεια αλλά και ζητήματα θεσμικής εκτροπής, όπως η αγνόηση και παραγκώνιση του ΦΟΔΣΑ, η διαστρέβλωση υπηρεσιακών εισηγήσεων, η απόκρυψη στοιχείων στα όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η έλλειψη συνεργασίας με τους Δήμους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε καν την ελάχιστη ποσότητα που τους αντιστοιχεί και τους δεσμεύει για την υλοποίηση του έργου”.
Και καταλήγει:”Για όλα αυτά αναπτύχθηκαν μεγάλοι κοινωνικοί αγώνες στην Περιφέρεια με δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα. Παραμένουμε αντίθετοι στην εξέλιξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού και καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σεβαστούν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και το κοινοτικό κεκτημένο και να εφαρμόσουν τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων.Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον είναι πάνω από τα κέρδη”.

φωτό: ερτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος