Τρίπολη: Πέντε άξονες έθεσε ο Π. Τατούλης για το προσφυγικό

«Η ευθύνη μας απέναντι σε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι συλλογική. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αποποιηθούμε ευθύνες που μας αναλογούν».
Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το προσφυγικό ζήτημα.

Ο κ. Τατουλης «χρέωσε» προχειρότητα στην κυβέρνηση στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού, επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένας κρατικός μηχανισμός στους χώρους αιχμής του προσφυγικού ζητήματος και χαρακτήρισε ως καινούργιο πρόβλημα για την Ελλάδα την έλευση άλλων συλλογικοτήτων στην ευρύτερη περιοχή για τη φύλαξη των συνόρων της χώρας μας. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε πως «οι πολίτες δείχνουν τα επίπεδα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς αλλά αυτή η αναλογικότητα θα πρέπει ουσιαστικά να αντιμετωπιστεί ως κοινή μέσα από την ανάπτυξη ενός οργανωμένου σχεδίου που θα είναι κοινή απόφαση μεταξύ της κυβέρνησης και ημών που εθελοντικά προσφερόμαστε να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση». Το συγκεκριμένο αυτό σχέδιο θα πρέπει κατά τον κ. Τατούλη να περιλαμβάνει πέντε άξονες, γνωστοποίηση ακριβή αριθμού που θα φιλοξενηθούν στην περιφέρεια Πελοποννήσου, μέριμνα για να αντιμετωπιστεί η εκδοχή να μην παραμείνουν οι πρόσφυγες παρά τη θέλησή τους στη χώρα μας αφού λένε πως προορισμός τους είναι οι άλλες χώρες της Ευρώπης εκτός της Ελλάδας, να οργανωθεί η εγκατάσταση έτσι ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα να διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής και να υπάρξει μέριμνα για τις μικροδιενέξεις μεταξύ προσφύγων και κατοίκων που τυχόν δημιουργηθούν. Ο πέμπτος άξονας του σχεδίου περιλαμβάνει τη διεθνοποίηση στα πλαίσια της Ευρώπης και των αυτοδιοικητικών δομών, ανεξάρτητα από το ρόλο των κυβερνήσεών τους ώστε να έχουν μια ξεκάθαρα σταθερή θέση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Αυτό το θέμα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αποκάλυψε πως θα τεθεί στην ατζέντα της Ελληνογερμανικής συνέλευσης που θα φιλοξενηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στο Ναύπλιο. «Η γερμανική και η ελληνική πλευρά είναι στην ιδία κατεύθυνση στο θέμα του προσφυγικού, είπε ο κ. Τατούλης και οι σοβαρές πολιτικές αντιμετώπισης του προβλήματος του προσφυγικού θα αποτελέσουν και το ανάχωμα απέναντι στη συντήρηση ακραίων φωνών, ακραίων πολιτικών και την ύπαρξη ακραίων φοβικών συμπεριφορών στην Ευρώπη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος