ΒΟΛΟΣ: Απουσία της αντιπολίτευσης ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής

Παρουσία μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας πραγματοποιήθηκε σήμερα (23-9-2015) ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής, από τον δήμαρχο, κ. Αχιλλέα Μπέο. Η απουσία των συμβούλων των μειοψηφιών – πλην του ανεξάρτητου κ. Νίκου Χαυτούρα – δεν έμεινε ασχολίαστη, τόσο από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, κ. Γιώργο Μουλά, ο οποίος μίλησε για ανθρώπους που βάζουν τις προσωπικές τους εμπάθειες πάνω από τα συμφέροντα της πόλης, όσο και από τον δήμαρχο που χαρακτήρισε την απουσία τους προσβλητική για την πόλη και τους ίδιους υποτακτικούς στους πολιτικούς τους προϊσταμένους.

Προχωρώντας στον απολογισμό των πεπραγμένων, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – σε έργα όπως ο εξωραϊσμός του  περιβάλλοντα χώρου της Κυανής Ακτής, ο καθαρισμός πλατειών και δημοτικών χώρων, η αποξήλωση των επικίνδυνων ποδηλατόδρομων, η επισκευή ταπήτων σε ισόπεδες διαβάσεις, η ολοκλήρωση πολυδύναμων κέντρων, οι παρεμβάσεις σε δύο κτίρια της πρώην Παιδόπολης στην Αγριά, η δημιουργία μεταλλικών πεζογέφυρων στον Κραυσίδωνα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, τα γραφεία εξυπηρέτησης του δημότη, η δημιουργία πάρκου skateboard στο πάρκο του Αναύρου, η ανακατασκευή του σιντριβανιού στην Πλατεία,η συλλογή 300 περίπου αδέσποτων και η στείρωση άλλων 400 περίπου, κ.α

Σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία που παρέθεσε για την κατάσταση του Δήμου,  ο κ. Μπέος  ανέφερε ότι μέχρι το 2016 θα πρέπει να δοθούν από τον Δήμο περίπου 1.150.000 ευρώ για τοκοχρεωλύσια, στο πλαίσιο αποπληρωμής 40 δανείων.

Για τον κανονισμός άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ, που κάποιοι δεν εφαρμόζουν, ο δήμαρχος διαμήνυσε ότι «μπορεί κάποιοι τώρα ακόμη να κάνουν ότι θέλουν αλλά του χρόνου κανείς δε θα κάνει ότι θέλει»

Στο πλαίσιο του απολογισμού έγινε και αναφορά σε έργα που θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2015 και σε άλλα που θα πραγματοποιηθούν από ίδιους πόρους του Δήμου.

Στα έργα που θα ολοκληρωθούν το Φθινόπωρο του 2015 περιλαμβάνονται η παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο ίντερνετ, η οργάνωση κέντρου εξυπηρέτησης δημοτών για την καταγραφή παραπόνων και την επίλυση προβλημάτων που χρήζουν παρέμβασης του Δήμου μέσω 10ψηφιου τηλεφωνικού αριθμού χωρίς χρέωση σε σύνδεση με τι ΚΕΔ που ήδη λειτουργεί και τέλος τηλεφροντίδα κατ’ οίκον ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Από  ίδιους πόρους θα πραγματοποιηθούν έργα δημοτικού φωτισμού, ενώ  θα γίνει ανανέωση του στόλου οχημάτων καθαριότητας, εκσυγχρονισμός της ελεγχόμενης στάθμευσης, αποπεράτωση του χώρου στάθμευσης επί της οδού Φιλελλήνων με Δημητριάδος, εγκατάσταση περιβαλλοντικού σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων και εκσυγχρονισμός βιολογικού καθαρισμού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος