Βόλος: Αρνήθηκε ψήφισμα για τους Ποντίους ο Αχ. Μπέος – Διευκρινίσεις για το επεισόδιο Γρηγορίου- Νάνου

Την έκδοση ψηφίσματος για τους Πόντιους με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη αρνήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Το αίτημα υπέβαλλαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ν. Χαυτούρας και Γ. Γρηγορίου.

«Οφείλουμε να έχουμε σεβασμό απέναντι στους Ποντίους που αποτελούν κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, αλλά όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, στο Δ.Σ. δε θα βγει κανένα ψήφισμα που δεν αφορά την πόλη μας. Τιμούμε και σεβόμαστε την ιστορία των Ποντίων» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Μπέος.

Ο αντιδήμαρχος κ. Ανασ. Μπατζιάκας, από την πλευρά του, ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έρχονται κυβερνητικά στελέχη κι απαξιώνουν το Δημοτικό Συμβούλιο και το Βόλο επειδή είναι Δήμαρχος ο Αχ. Μπέος. Ο δήμαρχος ωστόσο, παρενέβη,  τονίζοντας ότι «κάθε άνθρωπος κρίνεται κι αυτοί θα κριθούν πολύ σύντομα».

Επιπλέον ζήτησε από τον κ. Τσαλούχα της ΛΑΣ να ζητήσει συγνώμη γιατί ακούστηκε – όπως είπε – στα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης  ότι έστησα το επεισόδιο μεταξύ Γρηγορίου και Νάνου. “Εγώ φημίζομαι για την ευθύτητα και ειλικρίνειά μου. Εγώ με τον κ. Γρηγορίου δεν έχω ιδιαίτερη σχέση. Ότι έχω να πω το λέω ευθέως και δε θα μπορούσα να πάρω συνάδελφο και να του πω κάνε ένα σόου απέναντι σε εσάς κ. Νάνο.   Είναι άνανδρο και πρόστυχο και οφείλει ο κ. Τσαλούχας να πάρει θέση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος προσπάθησε να εξηγήσει και να ερμηνεύσει τον τρόπο που το είπε ο κ. Τσαλούχας υποστηρίζοντας ότι «όντως αυτό ακούγεται, αλλά είχε την έννοια πολιτικής τοποθέτησης. Η έννοια ήταν ότι έγινε το συμβάν, τη στιγμή που θα μιλούσα εγώ, κι ότι εκείνο το επεισόδιο εξυπηρέτηση την παράταξή σας. Αυτή την έννοια έχει η κουβέντα του κ. Τσαλούχα» τόνισε ο κ. Νάνος. Ο δήμαρχος απάντησε ότι “η συγνώμη είναι αντρική” για να λάβει από τον κ. Νάνο την ανταπάντηση ότι “ξέρει να ζητά συγνώμη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος