Βόλος: Αθώοι, η Δωρ. Κολυνδρίνη και άλλοι τέσσερις πρώην δημοτικοί σύμβουλοι για υπόθεση απιστίας

Αθώοι κρίθηκαν, με ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και τα τέσσερα άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αρτέμιδας, που είχαν παραπεμφθεί για απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο Αρτέμιδας, το 2010, σχετικά με τη χρήση γεώτρησης από τον Δήμο Βόλου, η οποία ανήκε στον εκλιπόντα – πια- τότε δήμαρχο Αρτέμιδας, Δημήτρη Αλεξόπουλο, ο οποίος ήταν και ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης.

Για την υπόθεση είχαν παραπεμφθεί, με την κατηγορία της συνέργειας με ενδεχόμενο δόλο σε απιστία κατά της υπηρεσίας, οι κ.κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, Νίκος Νομικός, Απόστολος Ραυτόπουλος, Τιμολέων Παχιός και Γρηγόρης Πούλακας, ως μέλη της ομάδας πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Αρτέμιδας, τα οποία είχαν ψηφίσει θετικά για την διεκδίκηση αποζημίωσης 400.000 ευρώ από το Δήμο Βόλο (στον οποίο εντάχθηκε ο πρώην Δήμος Αρτέμιδας) για την χρήση της γεώτρησης του τότε δημάρχου.

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κριθεί ως νομικά αβάσιμο το κατηγορητήριο και να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι, πρόταση την οποία έκανε ομόφωνα δεκτή το Δικαστήριο, εκδίδοντας μάλιστα την αθωωτική απόφασή του, χωρίς να προηγηθεί η τυπική διάσκεψη των δικαστών.

Να σημειωθεί πως λόγω της παραπομπής της σε δίκη, η κ. Κολυνδρίνη είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από περιφερειάρχης Μαγνησίας, κατά τους τελευταίους τρεις περίπου μήνες. Μετά την απόφαση του Δικαστηρίου ωστόσο, επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντά της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος