Βόλος: Δεσμεύσεις Κατρούγκαλου να μην κλείσει το εργοστάσιο της Coca-Cola 3E στο Βόλο

Κίνητρα για να πείσει την διοίκηση του εργοστασίου της Coca-Cola 3E να παραμείνει το εργοστάσιο στο Βόλο και να μην μεταφερθεί στο Σχηματάρι, δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος στη συνάντηση που είχε σήμερα με το σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο, την Ομοσπονδία εμφιαλωμένων ποτών, τους τέσσερις βουλευτές του Νομού, πλην αυτού της Χρυσής Αυγής, της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μαρίνας Χρυσοβελώνη και του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα καλέσει τη διοίκηση του εργοστασίου να συζητήσουν, αφού πρώτα έχει συνεργασία με συναρμόδιους υπουργούς.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Σωματείου Λαζ. Τσελεπής, “εμείς ενημερώσαμε τον υπουργό για τα προβλήματα που θα προκληθούν από την μεταφορά του εργοστασίου”, ενώ χαρακτήρισε τεράστιο το πρόβλημα της ανεργίας που θα προκληθεί.

Επιπλέον ο κ. Τσελεπής χαρακτήρισε «επικοινωνιακά τερτίπια της εταιρείας» αυτά που διαδίδονται ότι εργαζόμενοι ήδη έχουν υπογράψει ότι συμφωνούν να απασχοληθούν στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου και άλλοι συζητούν για εθελούσια. «Επιτελείο της εταιρείας έχει εγκατασταθεί στο Ξενία, καλούν εργαζόμενους, κάποιοι πηγαίνουν και συζητούν το γνωρίζουμε. Αλλά πλήρη εικόνα θα έχουμε στις 27 Νοεμβρίου που λήγει η προθεσμία που μας έχει δώσει η εταιρεία. Αν κάποιοι υπονομεύουν τον αγώνα που δίνουμε, θα φανεί. Θα το δούμε και ανάλογα θα πράξουμε» τόνισε ο κ. Τσελεπής.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος που υπέβαλλε η Λαϊκή Συσπείρωση και αποδέχθηκε η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος επισήμανε ότι επικοινώνησε με την εταιρεία η οποία του ανέφερε ότι από τους 87 εργαζόμενους στο εργοστάσιο, οι 50 ήδη έχουν υπογράψει να απασχοληθούν στη μονάδα του Σχηματαρίου ενώ οι 37 βρίσκονται σε συζητήσεις με την εταιρεία προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις τους.

Το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση και απαιτεί να μη μεταφερθεί η παραγωγική διαδικασία της Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι Βοιωτίας, που σημαίνει κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο.

Η απόφαση του Ομίλου της Coca-Cola θα έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όσο και για την τοπική κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία.

Με την ανακοίνωσή της η εταιρεία, πριν μερικές ημέρες, να κλείσει τη βιομηχανία στο Βόλο, εκβιάζει τους εργαζόμενους προτείνοντας τους δυο επιλογές: Είτε να «βρεθούν στο δρόμο» με το τέχνασμα της οικειοθελούς απόλυσης ή να «ξεσπιτωθούν» με τις οικογένειές τους, αποδεχόμενοι να εργαστούν στο Σχηματάρι, διαταράσσοντας με βαρβαρότητα τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του εργοστασίου στο Βόλου, που απαιτούν να μην κλείσει η βιομηχανική μονάδα. Η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στον όμιλο που ανήκει, ενώ η απαράδεκτη απόφαση για μεταφορά του εργοστασίου μας βρίσκει αντίθετους.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαιτήσει να μην μεταφερθεί η βιομηχανική μονάδα. Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους της πόλης να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων στην Coca-Cola Τρία Έψιλον, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Και αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες στον κ. Δήμαρχο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος