Βόλος: Δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν στον ΙΜΑΝΤΑ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων της Εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε., αν η Εταιρεία δεν αναθεωρήσει τις προθέσεις της για εφαρμογή προγράμματος οικειοθελών αποχωρήσεων και μειώσεις των μισθών. Οι σχετικές προθέσεις περιλαμβάνονται στην τελευταία πρόταση που κατέθεσε στο Σωματείο, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες περίπου, για την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας για τα έτη 2016 – 2018.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, το μέλος της Διοίκησης του Σωματείου του ΙΜΑΝΤΑ και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, κ. Θοδωρής Πανόπουλος, αν χρειαστεί, οι εργαζόμενοι θα φθάσουν μέχρι και του σημείου να προχωρήσουν σε κατάληψη του εργοστασίου, προκειμένου να μην υλοποιηθούν οι παράλογες απαιτήσεις της Εταιρείας.

«Η Εταρεία έθεσε εξαρχής άθλιους όρους, φθάνοντας στο σημείο να ζητά από το Σωματείο να συνυπογράψει για εκ περιτροπής εργασίας και μεγάλες μειώσεις μισθών» τόνισε ο κ. Πανόπουλος, εκτιμώντας πως οι όροι ήταν τόσο σκληροί, προκειμένου να φανεί πως υπαναχωρεί στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και να φθάσει σταδιακά στην τελευταία της πρόταση που περιλαμβάνει 60 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Σϋμφωνα με τον ίδιο δε, εσκεμμένα η πρόταση αυτή κατατέθηκε όταν το εργοστάσιο έκλεινε για τις ημέρες των γιορτών – και μέχρι τις 4 Ιανουαρίου – προκειμένου να μην δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να συγκαλέσουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα και να απαντήσουν ανάλογα. Στο διάστημα αυτό εξάλλου, ο κ. Πανόπουλος καταγγέλλει πως 20 περίπου εργαζόμενοι έχουν ήδη, υποκύψει στον εκβιασμό και προσέρχονται στο εργοστάσιο για να διαπραγματευθούν την αποχώρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την πρόταση της εργοδοσίας, αν δεν συγκεντρωθούν οι 60 οικειοθελείς αποχωρήσεις, τότε θα προχωρήσει σε καταγγελίες συμβάσεων, δηλαδή απολύσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος