Βόλος: Επτά χρόνια κάθειρξη στον πρώην δήμαρχο Αισωνίας, Δ. Καντόλα

Σε επτά χρόνια κάθειρξη, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Αισωνίας, κ. Δημήτρης Καντόλας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απιστία αναφορικά με έργα που είχαν γίνει το 2010 στην Χρυσή Ακτή Παναγιάς, στο Διμήνι και στο Σέσκλο. Ένοχοι για το ίδιο αδίκημα κρίθηκαν επίσης, ένας εργολάβος, δύο αιρετοί και ο ταμίας του Δήμου, ενώ αθωώθηκε η υπεύθυνη Λογιστηρίου. Στους δύο αιρετούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών και οκτώ μηνών, ενώ στον εργολάβο και το πρώην ταμία, ποινή έξι ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η υπόθεση αφορά στο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου– Νοεμβρίου 2010, όταν σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κ. Καντόλας ως δήμαρχος Αισωνίας, ανέθεσε στον εργολάβο την κατασκευή επτά έργων, κατά παράβαση των διατάξεων. Οι δύο αιρετοί, από την πλευρά τους, ως μέλη της επιτροπής παραλαβής, συνέταξαν βεβαιώσεις περί καλής εκτέλεσης των δύο έργων και ο ταμίας και υπάλληλος λογιστηρίου του πρώην Δήμου Αισωνίας, εξόφλησαν εν γνώσεις τους παράνομα με μετρητά, 13 πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Τέλος, βάσει του βουλεύματος, ο εργολάβος δεν ήταν εγγεγραμμένος στο ΙΚΑ, εξοφλήθηκε με μετρητά χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Επιχειρήσεων, βεβαίωση ΔΟΥ και βεβαίωση παρακολούθησης των έργων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος