Βόλος: Έτοιμο το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων

Επικαιροποιήθηκαν και εγκρίθηκαν τα μνημόνια ενεργειών όλων των φορέων που εμπλέκονται σε θέματα πολιτικής προστασίας, στη σημερινή συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Βόλου. Όπως διαπιστώθηκε οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου είναι σε ετοιμότητα ενόψει πλημμυρικών φαινομένων αλλά και χιονοπτώσεων την περίοδο του χειμώνα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αχιλ. Μπέος, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας Ηλίας Κολόμβος, οι πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αντιπύραρχος Άγγελος Κυρίτσης, εκπρόσωποι της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 111 Πτέρυγας Μάχης, της 9ης ΜΣΕΠ, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου, ο δασάρχης Βόλου Νίκος Ντίτορας, του ΑΔΜΗΕ, της Διεύθυνσης Πρασίνου και εθελοντικών ομάδας (Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαγνησίας).

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Βόλου και πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτική Προστασίας ευχήθηκε ο χειμώνας να είναι ήπιος ενώ ζήτησε από τις υπηρεσίες και τους παρευρισκόμενους φορείς να είναι σε ετοιμότητα. Επίσης ζήτησε τις καταστάσεις με τα ονόματα των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας που έχουν επιφορτιστεί με την πολιτική προστασία

Στο γενικό μνημόνιο των υπηρεσιών τονίζεται ότι πρώτιστη προτεραιότητα είναι η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και οι ενέργειες των υπηρεσιών σε πλημμυρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις.

Ο Δήμος Βόλου διαθέτει πάνω από 10 μηχανήματα (υδροφόρες, εκσκαφείς και φορτηγά) και αν παραστεί ανάγκη, θα γίνει μίσθωση και ιδιωτικών μηχανημάτων, ενώ οι δεξαμενές και οι αντλίες που διαθέτουν οι υδροφόρες ελέγχθηκαν και είναι λειτουργικές, αν χρειαστεί να ρίξουν θαλασσινό νερό στους δρόμους.

Τέλος, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει προμηθευτεί 30 τόνους αλάτι και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει έρευνα αγοράς, για προμήθεια άλλης τόσης ποσότητας, για περίπτωση έντονης χιονόπτωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος