Βόλος: Εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες του τελευταίου πενθημέρου

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τρεις περιπτώσεις ληστειών που διαπράχθηκαν το τελευταίο πενθήμερο στην πόλη του Βόλου.

Ως δράστες συνελήφθησαν χθες (11-02-2016) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, τέσσερις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο 24χρονοι, μία 19χρονη και ένας 16χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, τρεις από τους δράστες, ηλικίας 16, 24 και 19 ετών, χθες το βράδυ μετέβησαν σε οικία 92χρονης γυναίκας, στην οδό Γιάννη Δήμου και αφού χτύπησαν το κουδούνι της εξώπορτας, όταν η ηλικιωμένη τους άνοιξε, την παρέσυραν στο εσωτερικό της οικίας, όπου με την άσκηση βίας την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Κατά την αποχώρησή τους όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί μαζί με 24χρονο συνεργό τους, που επίσης συνελήφθη, είχαν διαπράξει τις προηγούμενες μέρες και άλλες δύο ληστείες και συγκεκριμένα:
• Το βράδυ της Τετάρτης (10-02-2016) είχαν εισέλθει με παρόμοια μέθοδο σε οικία 57χρονου ημεδαπού, στην Αγία Παρασκευή και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
• Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (08-02-2016) διέρρηξαν οικία 87χρονης ημεδαπής, στη Νέα Ιωνία και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ και ένα χρυσό σταυρό.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντων χρηματικών ποσών, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους, μία ολοπρόσωπη κουκούλα και ένα ζεύγος γάντια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος