Βόλος: Γίνε κι εσύ δότης μυελού των οστών

Έκκληση για εθελοντές δότες μυελού των οστών απευθύνει ο Σύλλογος εθελοντών «Αλληλεγγύη», καθώς είναι πολλά τα περιστατικά λευχαιμίας, ακόμα και σε παιδιά, στην περιοχή του Αλμυρού κυρίως, αλλά και σε διάφορες συνοικίες της πόλης του Βόλου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών « Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης, πρόκειται για μια πολύ απλή  και ανώδυνη διαδικασία.  Ο εθελοντής δίνει δείγμα σάλιου, το δείγμα πηγαίνει στα εργαστήρια της διεθνούς τράπεζας δεδομένων και στα δεδομένα των ιδιωτών εθελοντών μυελού των οστών. Κατόπιν, όπως εξήγησε ο κ. Γελαγώτης, όταν και εφόσον παρουσιαστεί συμβατός λήπτης, ειδοποιείται ο εθελοντής δότης και δίνει μια μικρή ποσότητα αίματος , από το οποίο οι γιατροί θα πάρουν ορισμένα συστατικά για τον λήπτη. Όπως είπε ο κ. Γελαγώτης , η διαδικασία είναι ανώδυνη , ο δότης δεν έχει καμία αρνητική επίπτωση στην υγεία του, ενώ μοναδικές προϋποθέσεις για να γίνει κανείς δότης μυελού των οστών είναι η καλή κατάσταση της υγείας του και να είναι από 18 ως 50 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα , Τρίτη 19 Απριλίου, από τις 9.00 πμ ως τη 13.00 μμ, στο πρώην Δημαρχείο Ν. Ιωνίας , η « Αλληλεγγύη» πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία και παράλληλα παρέχει ενημέρωση και για τη δωρεά μυελού των οστών. Επίσης , όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών , μπορούν να παίρνουν πληροφορίες και από τα γραφεία του Συλλόγου «Αλληλεγγύη», Δημάρχου Γεωργιάδου 122.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος