Βόλος: Ιατρείο Αλληλεγγύης για επαγγελματοβιοτέχνες από τον ΟΕΒΕΜ

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία Ιατρείου Αλληλεγγύης που θα απευθύνεται σε επαγγελματοβιοτέχνες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στις δομές υγείας, κυρίως λόγω οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, αναλαμβάνει η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ), έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία και βοήθεια του προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρων, κ. Νίκου Χαυτούρα.

Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, κ. Τρύφωνας Πλαστάρας, η πρωτοβουλία βρίσκεται ακόμη, σε πολύ πρώιμο στάδιο, καθώς σήμερα, αναμένεται να ληφθεί και επισήμως, σχετική απόφαση από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Από αύριο δε, θα ξεκινήσουν επαφές με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Βόλου και άλλους φορείς, ενώ απευθύνεται κάλεσμα και σε όσους άλλους επιθυμούν, να βοηθήσουν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Διευκρίνισε δε, πως σε καμία περίπτωση, η πρωτοβουλία αυτή, δεν έχει στόχο να υποκαταστήσει τις δημόσιες δομές υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Πλαστάρα, ήδη έχει βρεθεί ένας πρώτος χώρος όπου θα στεγαστεί το Ιατρείο, στην οδό Κουταρέλια 84, σε χώρο ιδιόκτητο της ΟΕΒΕΜ, ενώ δεν αποκλείεται να αναζητηθεί αργότερα και μεγαλύτερος χώρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με στοιχεία που υπάρχουν, το 60% των επαγγελματοβιοτεχνών δεν έχουν σήμερα ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος