Βόλος: “Κακώς” έγινε η αντικατάσταση από Ν.Π.ΔΔ και Επιχειρήσεις των έξι ανεξαρτητοποιηθέντων

Δεν έπρεπε τελικά να αντικατασταθούν από τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του Δήμου Βόλου οι έξι ανεξαρτητοποιηθέντες δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτό προκύπτει από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια, και με την οποία κάνει  δεκτή την προσφυγή που είχαν ασκήσει στις 2 Δεκεμβρίου περί αντικατάστασης δημοτικού συμβούλου λόγω ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας».

Η προσφυγή είχε ασκηθεί από τους δημοτικούς συμβούλους Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Ι. Αποστολάκη, Κ. Γαργάλα, Μ. Δραμητινό, Φωτεινή Κοκκινάκη και Ι. Μολοχίδη.

Το σκεπτικό της απόφασης της Αποκεντρωμένης βασίζεται σε έγγραφο του Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κ. πουλάκης, σύμφωνα με το οποίο ακόμη και μετά την ανεξαρτητοποίηση από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας των συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων, «κρίνεται ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα στη σύνθεση των διοικητικών συμβουλίων και τη διοίκηση των νομικών προσώπων του Δήμου Βόλου».

Με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακυρώθηκαν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για αντικατάσταση δημοτικών συμβούλων λόγω ανεξαρτητοποίησης στο Δ.Σ. της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε., στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Μουσείο Αλεξάνδρου – Δάμτσα», στο Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος