Βόλος: Κλείνει η Coca-Cola στο Βόλο- Κίνητρα για μετακόμιση των 80 εργαζομένων στο Σχηματάρι

Την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Coca-Cola Τρία Έψιλον που λειτουργεί στο Βόλο πρόκειται να ενσωματώσει η Μονάδα του Ομίλου, στο Σχηματάρι, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός νέου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα, ύψους 24 εκατ. ευρώ. Παρά το κλείσιμο  της Μονάδας του Βόλου, η Εταιρεία διαμηνύει ότι δεν προτίθεται να κάνει καμία απόλυση, δίνοντας ισχυρά κίνητρα στους 8Ο συνολικά εργαζόμενους, να μετακομίσουν στο Σχηματάρι. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Βόλου δε, φέρεται από την Εταιρεία, να έχει αποδεχθεί την σχετική πρόταση, κάτι ωστόσο, που το Σωματείο τους διαψεύδει, μιλώντας για αιφνιδιασμό, ρεσιτάλ κυνισμού και κοινωνικής αναλγησίας από πλευράς της Εταιρείας.

Για το θέμα της Coca-Cola έγινε αναφορά και στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, όπου ο δήμαρχος κ. Μπέος ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλία, καταθέτοντας πρόταση για να μην κλείσει το εργοστάσιο του Βόλου. Προκάλεσε δε,τις αντιπολιτεύσεις να κάνουν τις δικές τους προτάσεις για το θέμα και να μην κάνουν απλά αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ, στα κίνητρα της Εταιρείας για μετακόμιση των εργαζομένων είναι: η επιδότηση και στήριξη της μετεγκατάστασης των εργαζομένων και των οικογενειών τους – με παροχές όπως επιδότηση ενοικίου, επιδότηση παιδικού σταθμού και κάλυψη εξόδων μετακόμισης- όπου αυτή απαιτείται, ώστε οι εργαζόμενοι  να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται στη διευρυμένη πλέον μονάδα του Σχηματαρίου.  Για όσους από τους εργαζόμενους απορρίψουν την προοπτική της μετακόμισης, η εταιρεία προτίθεται να υλοποιήσει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με ισχυρές παροχές.

Εκτός της μονάδας του Βόλου, στο Σχηματάρι πρόκειται να μεταφερθεί και η αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς. Στόχος της Εταιρείας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι  η δημιουργία μιας σύγχρονης, μεγάλου μεγέθους, παραγωγικής και διανεμητικής μονάδας στο Σχηματάρι, κατά το πρότυπο των mega plants του εξωτερικού.

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι

Αιφνιδιασμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca-Cola στο Βόλο, διαψεύδοντας ότι  στην πλειοψηφία τους έχουν ήδη, συμφωνήσει να μετακομίσουν στη μονάδα του Σχηματαρίου. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Τσελέπης, παρότι υπήρχαν κάποια ακούσματα, δεν γνώριζαν τίποτε μέχρι χθες βράδυ, οπότε η Εταιρεία κάλεσε το Δ.Σ. του Σωματείου αρχικά, σε συνάντηση σήμερα το πρωί, κατά την οποία ανακοινώθηκε η τελεσίδικη απόφαση για μεταφορά των εργασιών του εργοστασίου του Βόλου, στη Μονάδα του Σχηματαρίου.

“Πράγματι, μας ανακοινώθηκε ότι όσοι επιθυμούμε, μπορούμε να μετακομίσουμε στο Σχηματάρι, κάτι που πρέπει να το γνωστοποιήσουμε μέχρι τις 27 Νοεμβρίου. Για όσους δεν επιθυμούν την μετακόμιση, θα κινηθούν οι διαδικασίες εθελούσιας εξόδου” τόνισε ο κ. Τσελέπης, προσθέτοντας πως, είναι πέρα για πέρα ψέμα, ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων έχει συμφωνήσει να μετακομίσει, καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη απόφαση που δεν μπορεί να πάρει κάποιος, σε μια στιγμή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος