ΒΟΛΟΣ: Κλείνει το τμήμα Χαρτοποιίας της ΒΙΣ – Στο δρόμο 31 εργαζόμενοι

Στο οριστικό κλείσιμο του Τμήματος Χαρτοποιίας της ΒΙΣ, προχωρά η διεύθυνση της Εταιρείας, οδηγώντας στην ανεργία τους 31 εργαζόμενους στη Μονάδα, με την αιτιολογία ότι είναι ζημιογόνα. Οι απολύσεις θα ξεκινήσουν, με την χρήση του νόμου του 5%, άμεσα από τον Σεπτέμβριο, και με όριο τα οκτώ άτομα ανά μήνα!

Στην απόφαση αυτή, δηλώνουν αποφασισμένοι να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, προκειμένου να υπερασπισθούν τους συναδέλφους τους. Σχετική απόφαση αναμένεται να λάβουν την ερχόμενη Δευτέρα,  στη  Γενική τους Συνέλευση, οπότε και θα καθορίσουν το ακριβές αγωνιστικό πλάνο τους.

Σύμφωνα με το Σωματείο τους, η ενέργεια της Εταιρείας ήταν αιφνιδιαστική, καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα – κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν τεθεί διαδοχικά σε εκ περιτροπής εργασία και σε διαθεσιμότητα – ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, κ. Φιλίππου «θόλωνε τα νερά» με δεσμεύσεις του τύπου ότι θα προχωρούσε δήθεν σε «εκσυγχρονιστικές επενδύσεις». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ακόμη, πως η απόφαση, έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία και ανακοινώθηκε με κυνικό τρόπο από τον ίδιο τον κ. Φιλίππου στο Σωματείο.

Οι εργαζόμενοι απευθύνουν τέλος, έκκληση προς όλους τους φορείς της Περιοχής να μην κλείσουν τα μάτια στο νέο μεγάλο πλήγμα που θα μεγαλώσει την «μαύρη τρύπα» της ανεργίας, αλλά να παρέμβουν ουσιαστικά για να δοθεί λύση στο πρόβλημα

Ανακοίνωση του ΕΚΒ

Σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του ΕΚΒ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόφαση της Εταιρίας «ΒΙΣ» να κλείσει το Τμήμα Χαρτοποιίας του εργοστασίου στο Βόλο, στέλνοντας στην ανεργία τους 31 εργαζόμενους.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Ακόμη ηχούν, στα αυτιά όλων (Σωματείου – Υπουργείου Εργασίας) οι δεσμεύσεις του Ιδιοκτήτη της Εταιρίας ότι δεν θα προέβαινε σ’ αυτήν την ενέργεια και ότι το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας και της διαθεσιμότητας του προσωπικού, θα το αντικαθιστούσε ένα «αναπτυξιακό-εκσυγχρονιστικό πλάνο», πλήρους επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης Μονάδας.

Αντ’ αυτού, ο σκληρά χτυπημένος από την ύφεση και την ανεργία, Βόλος δέχεται σήμερα άλλο ένα βαρύτατο πλήγμα, προϊόν εργοδοτικού κυνισμού και αυθαιρεσίας, αλλά, και Κυβερνητικής, συνάμα, «σύμπραξης» και απάθειας, που εκδηλώνεται με τον «βρόχο» των Μνημονίων, πάνω στα οποία στηρίζονται και από τα οποία αντλούν το θράσος τους οι στυγνοί εργοδότες!

Όλως παραδόξως, και τη φορά αυτή, θύματα της …κρίσης είναι δεκάδες εργατικές οικογένειες και όχι πλούσιοι βιομήχανοι, οι οποίοι απλώς «γράφουν και σβήνουν» λογιστικά τις ζωές συνανθρώπων και συναδέλφων μας, υπό τα απαθή όμματα αυτών που ισχυρίζονται πως τους …προστατεύουν!

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, να δουν το δράμα αυτών των οικογενειών όχι ως άλλη μιά ανάλωση συμπολιτευτικής ή αντιπολιτευτικής «δράσης», αλλά ως πρώτιστη ουσιαστική πολιτική και κοινωνική υποχρέωση να σταματήσουν αυτό το κατάντημα!

Καλοί οι λόγοι, καλές οι αναλύσεις, καλή η έκφραση συμπαράστασης, αλλά στην περίπτωση της επιβίωσης ανθρώπων και οικογενειών ολόκληρων (περί αυτού πρόκειται …αν το κατάλαβαν) χρειάζεται …κάτι τις περισσότερο!

Αυτό περιμένουμε, και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να αξιώσουμε, με όποιον αγωνιστικό τρόπο θα χρειασθεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος