Βόλος: “ΝΑΙ” στο Κέντρο Μεταναστών, “ΟΧΙ” στον Άγιο Ανδρέα Φυτόκου, από τη δημοτική Αρχή

Κατ’ αρχήν θετική δηλώνει η δημοτική Αρχή Βόλου στην προοπτική δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο Βόλο, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο που απέστειλε σήμερα, ο δήμαρχος Βόλου, Θάνος Θεοδώρου προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Εντούτοις, δηλώνει την κάθετη διαφωνία του αναφορικά με το σημείο που επελέγη για την δημιουργία του Κέντρου αυτού, στον Άγιο Ανδρέα Φυτόκου, επισημαίνοντας πως «σπασμωδικές κινήσεις και επιλογές υπό το κράτος πανικού, χωρίς να έχει γίνει η αναγκαία διαβούλευση, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και ενημέρωση, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

Όπως προκύπτει από την κοινοποίηση σήμερα, της σχετικής αλληλογραφίας, αυτό είναι το δεύτερο έγγραφο που ο Δήμος Βόλου απέστειλε προς τον κ. Μουζάλα, καθώς το πρώτο, είχε αποσταλεί στις 17/2/2016 αλλά δεν απαντήθηκε ποτέ. Στο πρώτο έγγραφο, η δημοτική Αρχή δήλωνε επίσης, την προθυμία της για δημιουργία Κέντρου Μεταναστών στην περιοχή, με την επισήμανση όμως, ότι «κάθε σχεδιασμός που περιέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, αλλά και της περιφρόνησης και αδιαλλαξίας, τόσο προς τον Δήμο, όσο και συνολικά προς την  τοπική κοινωνία θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα, αντίθετα από τα επιδιωκόμενα».

Επανερχόμενη σήμερα στο θέμα – μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών ότι επελέγη ο Άγιος Ανδρέας Φυτόκου για την δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών – η δημοτική Αρχή καλεί το αρμόδιο υπουργείο να μην προχωρήσει σε αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες που θα προκαλέσουν αντιδράσεις, ζητώντας παράλληλα, να υπάρξει ειλικρινής και με επιχειρήματα διάλογος ως προς την επιλογή του χώρου προκειμένου η λειτουργία του Κέντρου αυτού να καταστεί λειτουργική. Κάνει μάλιστα, λόγο για «πολιτικά παιχνίδια, στα οποία δεν προτίθεται να συμμετάσχει, απεμπολώντας τα αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών να εκφράζονται για θέματα που τους αφορούν, μέσω της δημοτικής τους Αρχής».

Τέλος, η δημοτική Αρχή Βόλου ζητά από το Υπουργείο Μετανάστευσης να ενημερωθεί για τα κριτήρια βάσει των οποίων επελέγη ο Βόλος για τη δημιουργία του Κέντρου αυτού και όχι η Λάρισα, που – όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφο – και πιο κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας είναι και έχει καλύτερες συγκοινωνίες, καθώς και άπλετους, επαρκείς χώρους.

Λαϊκή συνέλευση στο Φυτόκο

Στο μεταξύ, λαϊκή συνέλευση έξω από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα στο Φυτόκο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6:00 το απόγευμα, ύστερα από κάλεσμα του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτόκου, Παναγιώτη Μαστρογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος