Βόλος: Αίτηση για συνέχιση λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο νέο ΕΣΠΑ

Ο δήμος Βόλου δεσμεύεται να φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της συνέχισης λειτουργία της Δομής «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ», όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γ. Μουλάς.

Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Βόλου θα υποβάλλει αίτημα για τη συνέχιση της λειτουργίας της Στέγης στο νέο ΕΣΠΑ, στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή την απόφαση για σύσταση επιτροπής για την παραλαβή δύο κτιρίων για τις ανάγκες λειτουργίας της Σ.Υ.Δ,  στην Παιδόπολη της Αγριάς, τα οποία ανακατασκευάστηκαν με χρήματα του ΕΣΠΑ, από την περιφέρεια Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 491.309,23 €. Θετική χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του έργου η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου αλλά ζήτησε από τη δημοτική αρχή να απαντήσει αν τελικά χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της Σ.Υ.Δ., ανακουφίζοντας τις οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάλογες ανάγκες. Το ίδιο επισήμανε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από τη διοίκηση της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ παλαιότερα, ως προς τη δέσμευση συνέχισης λειτουργίας της δομής, και μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος. Μάλιστα σχετική ερώτηση κατέθεσαν οι έξη ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. «Το πρόβλημα δεν είναι αν θέλετε ή δεν θέλετε να συνεχίσετε τη δομή αυτή. Το θέμα έχει σχέση και με τους 14 εργαζόμενους από τη μία πλευρά που χάνουν τη δουλειά τους,  αλλά και τις πιθανές ρήτρες που θα υπάρχουν από το ίδιο το πρόγραμμα. Δόθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια για να κατασκευαστούν αυτές οι δύο αίθουσες στην Παιδόπολη της Αγριάς» επισήμανε ο κ. Γαργάλας.

Απαντώντας ο κ. Μουλάς επισήμανε ότι το θέμα θα έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι η δημοτική αρχή θα υποβάλλει τη σχετική αίτηση για συνέχιση λειτουργίας της δομής στο νέο ΕΣΠΑ. «Παιδιά δεν υπάρχουν όμως από ό,τι γνωρίζω. Μόνο ένα παιδί είχε παραμείνει στο τέλος» σχολίασε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος