Βόλος: Πρώτο βήμα για να μπει αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου στον παγκόσμιο χάρτη

Τις πρώτες επαφές με αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια του εξωτερικού στο event δικτύωσης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Κρακοβία της Πολωνίας έκανε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στο πλαίσιο της προσπάθειας προβολής και αξιοποίησης του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου, στο event δικτύωσης συμμετείχαν 1200 εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων και η Μαγνησιώτικη αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με τουλάχιστον εννέα αεροπορικές εταιρείες αναζητώντας συνεργασίες για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. “Όλοι γνώριζαν ότι το αεροδρόμιο είναι κάπου στην Ελλάδα, αλλά είναι ένα νέο αεροδρόμιο και απαιτείται πολύ δουλειά ακόμη για να μπούμε στο χάρτη και να πούμε ότι έχουμε εξασφαλίσει πτήσεις. Πήγαμε όμως ως προπομπός του υπό σύσταση Οργανισμού που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα, για να μην χάσουμε την ευκαιρία αυτή, καθώς το event αυτό πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο. Θα λέγαμε ότι δημιουργήσαμε μία ατζέντα με τα άτομα που πρέπει να γνωρίζουμε από εταιρείες και αεροδρόμια για να συνεχίσουμε τις επαφές. Ήδη τους δώσαμε στοιχεία που συλλέξαμε στο πλαίσιο μελέτης που εκπονήσαμε και αφορούν στην κίνηση του αεροδρομίου αλλά και δημογραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής που καλύπτει το αεροδρόμιο. Μιλάμε για 1.400.000 άτομα, εν δυνάμει πελάτες αυτών των εταιρειών” επισήμανε η κ. Καμμένου.

Υψηλές οι πληρότητες για το Πάσχα

Στο μεταξύ στο 90% είναι η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα ενόψει του Πάσχα, στο 80% στο Ανατολικό Πήλιο και στο 60% στο Νότιο Πήλιο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι θα πάρουν μια ανάσα οι ξενοδόχοι αλλά και άλλοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Για τη θερινή περίοδο τα μηνύματα δεν είναι καλά, καθώς οι προκρατήσεις του Μαΐου είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. “Αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και δεν δοθεί λύση με τους πρόσφυγες στα σύνορα θα έχουμε πρόβλημα” επισήμανε ο κ. Ζαφείρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος