Βόλος: Συγκέντρωση σωματείων ενάντια σε ασφαλιστικό – φορολογικό

Συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν χθες (Παρασκευή) το απόγευμα, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, εργαζόμενοι της πόλης. Την συγκέντρωση  διοργάνωσαν τα κλαδικά συνδικάτα: Καθαριστριών, Μετάλλου και Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας. Η κινητοποίηση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες των σωματείων για την οργάνωση της επιτυχίας της 48ωρης απεργίας, πρωτοβουλίες που θα συνεχιστούν και τη Μ. Βδομάδα. Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της αγοράς του Βόλου.

Βασική ομιλήτρια ήταν η Χρυσούλα Τασολάμπρου μέλος των διοικήσεων του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και του ΕΚΒ, η οποία τόνισε – μεταξύ άλλων –  πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θίγει τους νέους συνταξιούχους, που στο εξής θα παίρνουν ακόμα μικρότερες συντάξεις, υπολογισμένες με μικρότερους συντελεστές και με βάση το μισθό που έπαιρναν σε όλον τον εργάσιμο βίο τους.

“Οι κατώτερες συντάξεις, που διασφάλιζαν ένα μίνιμουμ για όλους όσοι κατοχύρωναν δικαίωμα, αλλά είχαν πενιχρές αποδοχές, οδηγεί σε απόγνωση μελλοντικούς συνταξιούχους, που με 15 χρόνια Ασφάλισης θα πρέπει να ζήσουν με 346 ευρώ εθνική σύνταξη και ένα πρόσθετο ποσό από την ανταποδοτική που θα ισούται με επίδομα” τόνισε χαρακτηριστικά η ομιλήτρια, προσθέτοντας πως η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου επαληθεύει επίσης τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τόσο στις μελλοντικές, όσο και σε εκείνες που αποδίδονται τώρα, παρά την παράλληλη αύξηση των εισφορών των εργαζομένων για την επικούρηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος