Βόλος: Συνεργασία για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων ζήτησε ο δήμαρχος Βόλου

Νέο «άνοιγμα» στις αντιπολιτεύσεις, να συμμετέχουν στην λήψη απόφασης για το τι μέλλει γενέσθαι με το πάρκινκγ της οδού Φιλελλήνων, έκανε χθες, ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ρίχνοντας μάλιστα, τους τόνους της αντιπαράθεσης των προηγούμενων ημερών, με την επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» κ. Νατάσσα Οικονόμου, έσπευσε να διευκρινήσει πως δεν επιρρίπτει ευθύνες σε κανέναν για την εξέλιξη που είχε το έργο, προσθέτοντας ότι στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να ολοκληρωθεί το πάρκινγκ επί των ημερών της.

«Καλούμαστε να λύσουμε ένα θέμα για το οποίο δεν ευθυνόμαστε. Όμως είμαστε εδώ για τα δύσκολα, χωρίς να διεκδικούμε κανένα βραβείο» τόνισε ο δήμαρχος Βόλου, προσθέτοντας πως θα ήθελε και τις προτάσεις των αντιπολιτεύσεων για το θέμα του πάρκινγκ.

Όπως έκανε εξάλλου, γνωστό, περί τα τέλη του χρόνου με αρχές του 2016 αναμένεται να εκδικασθεί στη Λάρισα, η υπόθεση έκπτωσης του εργολάβου, ώστε από εκεί και μετά, όλες οι παρατάξεις από κοινού, να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον του έργου. Τις επόμενες μέρες δε, προανήγγειλε πως θα απομακρυνθούν από το χώρο οι αντιαισθητικοί τσίγκοι που υπάρχουν και θα τοποθετηθούν πρόχειρες κατασκευές μέχρις ότου επαναρχίσουν οι εργασίες.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της δημοτικής Αρχή, ο κ. Μπέος επισήμανε ότι αν ο Δήμος κερδίσει το Δικαστήριο, θα αποζημιώσει τον εργολάβο για το μέχρι σήμερα εκτελεσθέν έργο (αφαιρουμένου του ποσού των διαφυγόντων κερδών) σε ένα βάθος χρόνου 25 – 30 ετών, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και εν συνεχεία, θα αναζητηθεί νέος εργολάβος για να συνεχίσει το έργο.

Ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε ακόμη, τον κίνδυνο διάβρωσης των σκελετών που διατρέχουν οι πολυκατοικίες που εφάπτονται με το εργοτάξιο, λέγοντας πως αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται οι ιδιοκτήτες να διεκδικήσουν αποζημιώσεις εκατομμυρίων από τον Δήμο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μαργαρίτης  Πατσιαντάς συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου να ληφθεί μια από κοινού απόφαση για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, από την στιγμή που υπάρχει η διαβεβαίωση ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και το θέμα θα έρθει  στο δημοτικό συμβούλιο.

Η κ. Νατάσσα Οικονόμου από την πλευρά της, αφού τόνισε πως δεν πρόκειται για σκάνδαλο αλλά για θέμα αφερεγγυότητας του εργολάβου, πρόσθεσε με κατηγορηματικό τρόπο πως ούτε η τωρινή, αλλά ούτε και η προηγούμενη δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη φέρουν ευθύνες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

Ο κ. Μιχάλης Μιτζικός εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι να γίνει το Δικαστήριο, πρέπει όλοι να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους για το θέμα του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, το οποίο χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή» για την πόλη. Από εκεί και μετά, όπως είπε, έχοντας πλέον, όλα τα στοιχεία της εκκαθάρισης, μπορούν οι παρατάξεις να συζητήσουν για το μέλλον το έργου.

Ο κ. Απόστολος Νάνος χαιρέτισε την αλλαγή πλεύσης – όπως την χαρακτήρισε – της δημοτικής Αρχής, να ζητά την γνώμη των μειοψηφιών για μείζονα ζητήματα της πόλης, πρόσθεσε ωστόσο, ότι ως παράταξη διατηρεί διαχρονικά την ίδια θέση, θεωρώντας σκάνδαλο την παραχώρηση του πάρκινγκ από τον Δήμο σε ιδιώτη.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, κ. Γαργάλας, εκπροσωπώντας και τους έξι προσφάτως ανεξαρτητοποιηθέντες συμβούλους, δήλωσε πως αν υπάρχει κάποιος σκάνδαλο, αυτό είναι το γεγονός ότι το εν λόγω ανατέθηκε να γίνει με παραχώρηση. Παράλληλα, ζήτησε όπως στην συνάντηση παρατάξεων που ο δήμαρχος ζήτησε να γίνει, κληθεί και η εξαμελής ομάδα των ανεξάρτητων, η οποία έχει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος είχε καλέσει σε συνάντηση για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων, τους επικεφαλής των παρατάξεων. Το παρών ωστόσο, έδωσαν μόνο οι κ.κ. Πατσιαντάς και Μιτζικός, ενώ η κ. Οικονόμου απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα, εξηγώντας τους λόγους που δεν παρέστη, θεωρώντας,  όπως ανέφερε, ότι δεν συνέτρεχε λόγος ιδιαίτερης συνάντησης των επικεφαλής των μειοψηφιών για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά θα μπορούσε να έλθει για συζήτηση απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ περισσότερο που υπάρχει πλέον ένας σημαντικός αριθμός ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος