Βόλος – Στ. Θεοδωράκης: Ρώσικη ρουλέτα η καταφυγή σε δημοψήφισμα ή εκλογές

«Ρωσική ρουλέτα», επικίνδυνη για τη χώρα, χαρακτήρισε ο αρχηγός του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκης μια πιθανή επιλογή της κυβέρνησης να πάει σε δημοψήφισμα ή εκλογές για να ξεφύγει από το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το αδιέξοδο αυτό, και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να τα ψηφίσει στη βουλή, καθώς η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις του για εξοικονόμηση τριών δις.

Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε σήμερα τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ στο Βόλο αργότερα την ΕΨΑ και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς. Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να βγει από την κρίση αν δεν ενισχύσει τις αληθινές μονάδες παραγωγής. «Είμαστε μαζί με τους ανθρώπους που παράγουν, που δημιουργούν, προσπαθούμε και με την παρουσία μας στην Ε.Ε. να διορθώσουμε και μερικές αρνητικές αποφάσεις που παίρνουν κατά καιρούς οι γραφειοκράτες της Ευρώπης για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα προϊόντα και για την αγορά αλλά και τα παιδιά μας».

Βόλος – Στ. Θεοδωράκης: Ρώσικη ρουλέτα η καταφυγή σε δημοψήφισμα ή εκλογές

Αναφορικά με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση παίζει το συνηθισμένο παιχνίδι της εξοντωτικής διαπραγμάτευσης για να υπογράψει στο τέλος, ενόψει οικονομικής ασφυξίας, ό,τι της δώσουν. Τόνισε ότι θα μπορούσε να έχει λήξει η αξιολόγηση από το Μάρτιο, καθώς από τότε δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο που να δικαιολογεί την καθυστέρηση. «Αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τη χώρα, επικίνδυνο για την οικονομία και το μαρτυρούν και οι οικονομικοί δείκτες. Εάν είχαμε κλείσει τη διαπραγμάτευση στην αρχή του χρόνου, η χώρα θα ήταν τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Θα υπήρχε ένα κλίμα βεβαιότητας που θα επέτρεπε σε κάποιους ανθρώπους να κάνουν έστω τις μικρές τους επενδύσεις».

Παραδέχθηκε ότι οι απαιτήσεις των δανειστών και ειδικά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι υπερβολικές αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει τα περιθώρια. «Εάν η κυβέρνηση ήταν σοβαρή και είχε βάλει από την αρχή τα όρια της διαπραγμάτευσης, νομίζω ότι και οι απαιτήσεις των δανειστών θα ήταν πολύ λιγότερες».

Βόλος – Στ. Θεοδωράκης: Ρώσικη ρουλέτα η καταφυγή σε δημοψήφισμα ή εκλογές

Τέλος τόνισε ότι η χώρα δεν έχει περιθώρια για παιχνίδι με εκλογές ή δημοψήφισμα και δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τα έξη δις που θα έλθουν μετά την αξιολόγηση. «Ελπίζω ότι ο κύριος Τσίπρας δεν θα σκεφθεί την ηρωική έξοδο. Ελπίζω να αντιλαμβάνεται ότι αυτό που πρέπει να κάνει είναι να συμφωνήσει και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, κυρίως γιατί η κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις του για εξοικονόμηση χρημάτων. «Από την αρχή του χρόνου κάνουμε μία καμπάνια σε όλη την Ελλάδα με τίτλο «Κόβουμε σπατάλες, κόβουμε φόρους», όπου δείχνουμε με συγκεκριμένες κινήσεις ότι η χώρα μπορεί να γλιτώσει 3 δις. Άμεσα. Όταν η κυβέρνηση αυτά τα αγνοεί και γυρίζει την πλάτη στις προτάσεις της μεταρρύθμισης δεν υπάρχει περιθώριο να τους στηρίξουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος