Βόλος: Θα επανεξεταστεί το θέμα των Κυριακών από τους εμπόρους

Γενική συνέλευση των εμπόρων θα συγκαλέσει το επόμενο διάστημα (το αργότερο μέχρι το Νοέμβριο) η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, προκειμένου να συζητηθεί εκ νέου, το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και δη, όταν υπάρχει κατάπλους κρουαζιερόπλοιων. Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κων. Τσέλιος, τονίζοντας ότι η τελευταία γενική συνέλευση του κλάδου είχε ταχθεί κατά του ανοίγματος των καταστημάτων. Ωστόσο, όπως είπε, πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα,  το οποίο έχει επανέλθει στο προσκήνιο, με αφορμή και την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστ. Μπασδάνης, ζητώντας να υπάρξει ειδική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους καταστηματάρχες του κέντρου να ανοίγουν κατ’ εξαίρεση τα καταστήματά τους, πέραν των καθορισμένων Κυριακών.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο, γύρω από το ζήτημα αυτό, υπάρχει μια σύγχυση, αφού η αλήθεια είναι πως για να ενταχθεί κάποια περιοχή στις έξτρα Κυριακές και να επιτραπεί έτσι, το άνοιγμα των καταστημάτων, οι ακριβείς ημερομηνίες πρέπει να δηλωθούν τον Δεκέμβριο για να εκδώσει την σχετική απόφαση η Περιφέρεια. Τον Δεκέμβριο ωστόσο, δεν είναι γνωστά όλα τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων ώστε να υπάρξει ακριβής προγραμματισμός. Αν η δήλωση αυτή δεν γίνει έγκαιρα, τότε μπορεί να υπάρξει ειδική ρύθμιση μόνο με παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες Κυριακή, κατέπλευσαν στο λιμάνι του Βόλου, τρία κρουαζιερόπλοια (το “Voyager”, το “Costa Pacifica” και το “Εuropa 2”) , με 5.654 επιβαίνοντες συνολικά. Κατά το διάστημα της παραμονής τους, οι τουρίστες επισκέφθηκαν το ιστορικό κέντρο της πόλης και το Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ πολλοί μετέβησαν με λεωφορεία στο Πήλιο και τα Μετέωρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος