Βόλος: Το δημαρχείο δεν είναι χώρος φιλοξενίας “άστεγων” μπλόγκερ, δηλώνει η δημοτική Αρχή

Άνευ λόγου και αιτίας χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή τον θόρυβο που προκάλεσε η απόφαση να μεταφερθεί ο χώρος όπου συγκεντρώνονται οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Δήμου Βόλου, στο ισόγειο του Δημαρχείου.
Το θέμα είχε τεθεί χθες, υπό μορφή διαμαρτυρίας από τις αντιπολιτεύσεις, τόσο στο δήμαρχο Βόλου Θάνο Θεοδώρου, όσο και στον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημ. Πέγιο, ο οποίος απάντησε ότι «το τραπέζι μεταφέρθηκε γιατί οι δημοσιογράφοι έγραφαν παραπολιτικά»!.
 
Η απάντηση που δόθηκε σήμερα από το Γραφείο Τύπου σε σχέση με το θέμα είναι η εξής:
 
“Πολύς θόρυβος για δήθεν εκδίωξη των δημοσιογράφων από το Δημαρχείο Βόλου ηγέρθη, χθες, άνευ λόγου και ουσίας. Ουδεμία εκδίωξη υφίσταται, αλλά μεταφορά του χώρου όπου συγκεντρώνονται από τον 1ο όροφο στο ισόγειο, όπου και πάλι θα έχουν όλες τις παροχές (γραφείο, δωρεάν internet και τηλέφωνο κλπ).
Χωρίς διάθεση περαιτέρω αντιπαράθεσης, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το Δημαρχείο δεν είναι χώρος φιλοξενίας «άστεγων» μπλόγκερ ή καταπιεσμένων συντακτών που δεν αντέχουν τη συνύπαρξη με τους εργοδότες τους. Και κανείς, δημοσιογράφος ή μη, έχει θέση στο χώρο του Δημαρχείου όταν οι υπηρεσίες έχουν κλείσει και δεν υπάρχει κανένα αντικείμενο για το ρεπορτάζ τους, εκτός και αν υπάρχουν σε εξέλιξη συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή προγραμματισμένες συσκέψεις επιτροπών και φορέων ή άλλες εκδηλώσεις”.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος