Βόλος : Βραβεύτηκαν 180 μαθηματικά μυαλά της Μαγνησίας

Εκατόν ογδόντα μαθητές βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την Κυριακή 17 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Το παράρτημα Μαγνησίας της Πανελλήνιας Μαθηματικής Εταιρίας απένειμε 19 μετάλλια σε μαθητές,  27 τιμητικές διακρίσεις μαθητών Γυμνασίου πανελλαδικά, 53 βραβεία για τον τοπικό διαγωνισμό σε μαθητές Α’ Γυμνασίου, 53 βραβεία για μαθητές που διακρίθηκαν και στις δύο φάσεις των διαγωνισμών Θαλής και Ευκλείδης, καθώς και 33 βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό Θαλής.  

Το ένα από τα μετάλλια δόθηκε στον μαθητή Ιωάννη Πατέρα, από το 9ο γυμνάσιο Βόλου που απέσπασε διάκριση στο διαγωνισμό Αρχιμήδης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Πανελλήνιας Μαθηματικής Εταιρίας, Πέτρος Νικολουδάκης , τη φετινή χρονιά σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών στους μαθηματικούς διαγωνισμούς, με τον αριθμό τους να φτάνει τις 660. Αυτή η αύξηση των συμμετοχών οφείλεται κατά πολύ στους γονείς , οι οποίοι παροτρύνουν τα παιδιά , αλλά και στους διευθυντές των σχολείων που συνεργάζονται πολύ καλά με τη Μαθηματική Εταιρία και θέτουν τον πήχη ψηλά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Νικολουδάκης , αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία που είχε η ομιλία με θέμα “Απροσδόκητα λάθη στα μαθηματικά”, η οποία έγινε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η ομιλία διοργανώθηκε από την Μαθηματική Εταιρία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη σχολική σύμβουλο, με κεντρικό ομιλητή τον σχολικό σύμβουλο, κ. Ιωάννη Θωμαϊδη.

Περίπου 200 μαθητές λυκείου παρακολούθησαν την συγκεκριμένη ομιλία και μάλιστα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπως είπε ο κ. Νικολουδάκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος