Βόλος: Ξεκίνησε η τελευταία φάση των αντιπλημμυρικών έργων του Ξηριά

Τα αντιπλημμυρικά έργα στο Ξηριά ολοκληρώνονται με μια εργολαβία προϋπολογισμού 980.000 ευρώ που συμβασιοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 2015. Σήμερα ο εργολάβος ξεκίνησε τα έργα στο τμήμα από 0+350 ως 2+200 χ.θ. του χειμάρρου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση ο εργολάβος θα προχωρήσει στην ασφαλτόστρωση των δρόμων παραπλεύρως του χειμάρρου που έχουν καταστραφεί από τα βαρέα οχήματα, θα κατασκευάσει πασσάλους στις όχθες του χειμάρρου ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων στους παρόχθιους δρόμους και θα αποκατασταθεί το πράσινο όπου έχει καταστραφεί. Επίσης η ξύλινη πεζογέφυρα θα αντικατασταθεί με νέα, καθώς η παλιά έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από φωτιά και  ο φορέας της έχει υποστεί στρέβλωση. Τέλος, θα γίνουν εργασίες υδραυλικής διατομής και παράλληλα θα συμπληρωθούν οι πλάκες του πυθμένα και τα εκατέρωθεν τοιχία για την εξομάλυνση της ροής του χειμάρρου.

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στον γκρέμισμα της γέφυρας, ζητώντας, αν κατεδαφιστεί αυτή, άμεσα να κατασκευαστεί στη θέση της μία καινούργια. Σήμερα βλέποντας την εγκατάσταση του εργολάβου στο έργο κάλεσαν για άλλη μια φορά την Περιφέρεια, το δήμο αλλά και τον εργολάβο να μην προχωρήσει στην κατεδάφιση εάν δεν γίνει άμεσα νέα σύγχρονη γέφυρα στο ίδιο σημείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος