ΕΡΤ3: «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο»

Το πέμπτο επεισόδιο της ενδιαφέρουσας σειράς ντοκιμαντέρ «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο» (Global painter), έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016, στις 14:00.Η σειρά, παραγωγής Angel Productions / Bonne Pioche / Canal + / Planète / Planète Thalassa / RTBF, που θα ολοκληρωθεί σε 15 ωριαία επεισόδια, είναι ένα πολύχρωμο ταξίδι στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη.

Στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, τα σύνορα παραβιάζονται και οι κουλτούρες των ανθρώπων είναι θολές. Όμως, η τέχνη παραμένει μια ισχυρή διέξοδος στην ιδιαιτερότητα της ιστορίας, της γεωγραφίας και της κληρονομιάς κάθε τόπου, ξεχωριστά.

Από την τέχνη της καλλιγραφίας στην αρχαία Κίνα, μέχρι το χιπ-χοπ γκράφιτι της Βραζιλίας, ο Julien Malland, καλλιτέχνης-εξερευνητής, συναντάει τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την παράδοση της κάθε περιοχής και  της δίνουν μία άλλη διάσταση.

Επεισόδιο 5ο: «Κίνα»

Από τη στιγμή που η Κίνα άνοιξε τις πόρτες της στη Δύση, οι Κινέζοι καλλιτέχνες έμαθαν την Τέχνη του δρόμου και οι μεγάλες πόλεις της Κίνας γέμισαν τα τελευταία δέκα χρόνια με γκράφιτι, πόστερ, πίνακες και γλυπτά. Ορισμένες πόλεις είναι τώρα σαν υπαίθριες γκαλερί Τέχνης. Από το Πεκίνο μέχρι το Κανγκντίνγκ, μέσω του Τσονγκτσίνγκ -την τεράστια πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν- ο Julien Malland μας δείχνει πώς δουλεύουν και ζουν οι καλλιτέχνες του δρόμου στην Κίνα. Ο καθένας απ’ αυτούς παρουσιάζει μια εκπληκτική νέα προοπτική της κινέζικης κουλτούρας και την εξαιρετική ανάπτυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας.

ΕΡΤ3: «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο»

ΕΡΤ3: «Ζωγραφίζοντας στον κόσμο»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος