Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 11 το βράδυ, η Σαβίνα Γιαννάτου είναι καλεσμένη του Πανταζή Τσάρα, στην εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος «Χορεύοντας στον ρυθμό του swing».

Με αφορμή τις εμφανίσεις της με τους «Primavera en Salonico» στο Half Note Jazz Club για δύο παραστάσεις, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, η γνωστή ερμηνεύτρια μιλάει στην εκπομπή.

Υπό τον τίτλο «Souvenir de Salonique» και με αφορμή τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης», που κυκλοφόρησε σε παγκόσμια κλίμακα την άνοιξη του 2015 από την ECM, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι «Primavera en Salonico» παρουσιάζουν τραγούδια από τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη Μεσόγειο. Τραγούδια σαν ηχητικές καρτποστάλ που δημιουργούν σύγχρονες μουσικές αφηγήσεις πάνω σε παλαιούς μύθους. Τραγούδια ελληνικά, τούρκικα, αρμένικα, ισπανοεβραϊκά, βουλγαρικά, τραγούδια των προσφύγων από τον Πόντο και τη Σμύρνη, ερμηνευμένα στις γλώσσες των κατοίκων κάθε περιοχής μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Τραγούδια που έχουν ήδη παρουσιαστεί από τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους «Primavera en Salonico» σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, ενώ από το Μάρτιο θα ταξιδέψουν στο Χονγκ Κονγκ, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στη Ρωσία, στην Αγγλία και έπεται συνέχεια.


Info:

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, 23:00

Εκπομπή: «Χορεύοντας στο ρυθμό του swing»

Σαβίνα Γιαννάτου

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος