Ο κινηματογραφικός Μάνος Λοΐζος στο Δεύτερο Πρόγραμμα

Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώνονται την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο Μάνος Λοΐζος και η Λίτσα Τότσκα, από την εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος Της μέρας τα γυρίσματα”, τιμά τον σπουδαίο μελωδό με ένα αφιέρωμα στις μουσικές και στα τραγούδια του που έντυσαν ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Ειδικότερα, στις 12 το μεσημέρι, για τον Μάνο Λοΐζο μιλά στην εκπομπή ο Ισαάκ Σούσης, στιχουργός και συγγραφέας του βιβλίου “Μάνος Λοΐζος: Μια μέρα ζωής”.

Πολύ σωστά είχε προβλέψει ο Γιάννης Ρίτσος, ότι ο Μάνος Λοΐζος δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί καθώς, όπως είχε σημειώσει ο μεγάλος μας ποιητής: «Η μουσική του οικεία, φιλική, μας κερδίζει απ’ το πρώτο της άκουσμα, σύμφωνα μ’ ένα πλατύτατο κοινωνικό συναίσθημα που περιλαμβάνει και το δικό μας. Δεν επιζητεί ποτέ να εκπλήξει. Ανταποκρίνεται στην αναμονή μας, με μιαν έκφραση απλή, έμπιστη, καθόλου όμως κοινότοπη. Αυτό νομίζω πως ήταν το μυστικό της τέχνης του και της επιτυχίας του: να πρωτοτυπεί παραμένοντας γνώριμος μέσα σε μια μουσική ατμόσφαιρα ενεργειακής πραότητας και ταυτοχρόνως πειστικής αγωνιστικότητας. Γι’ αυτό τα τραγούδια του αγαπήθηκαν πολύ, τραγουδήθηκαν πολύ και θα τραγουδιούνται πάντα».


Info:

“Της μέρας τα γυρίσματα”

Ο κινηματογραφικός Μάνος Λοϊζος

Ισαάκ Σούσης

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, 12:00

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος