Κατεδαφίστηκε μετά από 20 χρόνια το αυθαίρετο κτίσμα στην οδό Λαγκαδά

Το αυθαίρετο κτίριο που διέκοπτε την ομαλή ροή της οδού Καραολή και Δημητρίου, δίπλα στο ΕΑΚ Σταυρούπολης, λίγο πριν την έξοδο στην οδό Λαγκαδά, 100 μέτρα από το Δημαρχείο Παύλου Μελά κατεδάφισε σήμερα ο Δήμος Παύλου Μελά μετά από είκοσι χρόνια προσπαθειών.

Δίνεται έτσι τέλος σε ένα δικαστικό γολγοθά πολλών ετών και αφορά κτίσμα ενός ακινήτου εμβαδού 185,33 τ.μ., τμήμα του μείζονος γεωτεμαχίου εμβαδού 3.172 τ.μ., το οποίο ανεγέρθηκε παράνομα σε δημοτικό χώρο, σε μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της δυτικής Θεσσαλονίκης και δημιουργούσε επί σειρά ετών σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας για διερχόμενους πεζούς και οχήματα. Παρά τις προσπάθειες των δημοτικών διοικήσεων του πρώην δήμου Σταυρούπολης ο καταπατητής αρνήθηκε να αποχωρήσει από το ακίνητο.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια και επί της αγωγής του δήμου Παύλου Μελά, εκδόθηκε η υπ’ αρ. 11588/2018 απόφαση η οποία αναγνώρισε την κυριότητα του Δήμου επί του ακινήτου και επέτρεπε στη δημοτική αρχή να προβεί στην κατεδάφιση και την απομάκρυνση των κατεδαφιστέων υλικών. Ο πολίτης κατέθεσε έφεση η οποία όμως απορρίφθηκε από το Εφετείο με την υπ’ αρ. 690/2020 απόφαση και έτσι κατέστη τελεσίδικη και άμεσα εκτελεστή η πρωτόδικη απόφαση.

Οι εργασίες των συνεργείων του τμήματος καθημερινότητας και άμεσης επέμβασης με την υποστήριξη του τμήματος διαχείρισης οχημάτων είναι σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν άμεση (εντός εβδομάδος) απομάκρυνση των υλικών, κατασκευή τοιχείου με περίφραξη στα όρια του αθλητικού κέντρου, απομάκρυνση της προστατευτικής μπάρας και αποκατάσταση του οδοστρώματος με άσφαλτο.

Πηγή Δ. Παύλου Μελά 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος